Opmerkelijk gerucht: 'Barcelona staat open voor vertrek Golden Boy van 2021'

2 mei 2024, 11:21
Foto: © Imago

FC Barcelona staat er volgens het Spaanse RadioMarca voor open om komende zomer afscheid te nemen van Pedri. De nog altijd maar 21-jarige Golden Boy van 2021 is bezig aan zijn vierde seizoen in Catalonië, waar hij nog vastligt tot medio 2026.

De financieel geplaagde Spaanse topclub nam Pedri reeds in 2019 over van UD Las Palmas, dat hem daarna nog een jaar huurde alvorens de middenvelder definitief de overstap maakte. Inmiddels staat hij in alle competities op 138 wedstrijden voor Barcelona, waarin hij achttien keer scoorde en dertien assists achter zijn naam verzamelde.

Artikel gaat verder onder video

In het huidige seizoen, waarin Barcelona de vorig jaar veroverde Spaanse landstitel vrijwel zeker kwijtraakt aan aartsrivaal Real Madrid, heeft Pedri zijn stempel - voornamelijk door blessures - niet weten te drukken op het spel van de ploeg van trainer Xavi Hernández. "Volgens de informatie van RadioMarca heeft de technische staf het gevoel dat hij zich niet ontwikkelt zoals gehoopt", schrijft Football España over de bewuste radio-uitzending.

"Daarnaast wordt geclaimd dat zijn leefstijl buiten het veld niet optimaal is voor zijn voetbalcarrière, maar dat wordt door zijn broer, met wie hij samenwoont, stellig ontkend op social media", vervolgt bovengenoemd medium. "Verschillende factoren zullen ongetwijfeld een rol spelen, maar zijn fitheid het meest. Barcelona schijnt hem maar niet fit te kunnen krijgen. Dat maakt het lastig voor Pedri om progressie te boeken als voetballer, maar heeft ook invloed op de hoogte van de transfersom die hij kan opbrengen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 UEFA strooit na afloop extra zout in de wonden van FC Barcelona

Het werd voor FC Barcelona nog een stukje pijnlijker na de uitschakeling door Paris Saint-Germain in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen