Frenkie en Pedri doorstaan terugkeer op trainingsveld Barcelona met wisselend succes

6 april 2024, 14:46
Foto: © Imago

Frenkie de Jong heeft zaterdag zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van zijn club FC Barcelona, samen met Pedri en Andreas Christensen. Waar de Nederlander de sessie glansrijk wist te doorstaan, moest zijn Spaanse teamgenoot de training al halverwege staken. Woensdag wacht Barça het uitduel met Paris Saint-Germain in de kwartfinale van de Champions League.

Al eerder deze week werd duidelijk dat De Jong en Pedri dit weekend weer zouden kunnen aansluiten bij de groepstraining, zaterdag blijkt dat dat ook voor Christensen gold. De Spaanse krant AS schrijft dat Frenkie er zo goed opstaat, dat het 'bijna zeker' is dat hij woensdag deel zal uitmaken van de wedstrijdselectie. "Hij voltooide niet alleen de training, maar deed dat ook met een goed gevoel", schrijft de krant althans.

Artikel gaat verder onder video

Dat geldt niet voor Pedri: "Hij heeft maar iets meer dan de helft van de training voltooid." Zijn deelname aan de wedstrijd in Parijs is dan ook hoogst onzeker, zeker gezien de opstelling van de club. "Alles wijst erop dat Pedri geen deel uit zal maken van de selectie die naar Parijs afreist. De club is zich ervan bewust dat goed herstellen voor hem de prioriteit is, vooral omdat hij dit seizoen al drie spierblessures heeft gehad."

De Jong en Pedri vielen beiden op 3 maart jongstleden uit in het duel met Athletic Club in Bilbao, dat eindigde in een 0-0 gelijkspel. De Jong klapte halverwege de eerste helft door zijn enkel en sloeg direct de handen voor de ogen. De Nederlander moest het veld vervolgens per karretje verlaten. Voor Pedri ging het mis na het versturen van een pass. Verdediger annex verdedigende middenvelder Christensen is korter uit de roulatie: de Deen ontbrak vorig weekend tegen UD Las Palmas (1-0 winst) met een achillespeesblessure, maar wordt in Parijs net als De Jong weer bij de groep verwacht.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vrijgekomen Dani Alves ontvangt opvallend bezoek in woning in Barcelona

De op borgtocht vrijgekomen Dani Alves heeft opvallend bezoek ontvangen in zijn woning in Spanje, zo melden de media daar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen