Clubicoon Sander Boschker stopt noodgedwongen als keeperstrainer van FC Twente

30 april 2024, 12:24
Foto: © Imago

Clubicoon Sander Boschker stopt aan het eind van het seizoen noodgedwongen als keeperstrainer van FC Twente. De voormalig sluitpost van de Tukkers is wel met de clubleiding in gesprek over een nieuwe rol binnen de technische staf van hoofdtrainer Joseph Oosting.

Boschker stond zijn gehele spelersloopbaan, op een uitstapje van één seizoen bij Ajax na, onder contract in Enschede. In totaal speelde hij het reusachtige aantal van 671 wedstrijden voor FC Twente, waarmee hij in 2010 kampioen van Nederland werd en tweemaal (in 2001 en in 2011) de KNVB Beker veroverde. Bovendien gunde toenmalig bondscoach Bert van Marwijk de keeper op 39-jarige leeftijd, in 2010, als invaller voor Michel Vorm een debuut in Oranje in het oefenduel met Ghana (4-1).

Artikel gaat verder onder video

Boschker hing in 2014 zijn handschoenen aan de wilgen en was sinds 2017 als keeperstrainer aan FC Twente verbonden. Omdat hij niet over het vereiste papiertje beschikt, moet hij die functie komende zomer neerleggen, legt de oud-keeper uit op de clubsite: "Dit seizoen ben ik gestart met de opleiding Goalkeepercoach 3. Dit diploma is voor elke betaald voetbalclub die Europees voetbal speelt een vereiste. Ik heb voor mezelf besloten hier niet mee verder te gaan en dat betekent dat ik stop als keeperstrainer bij FC Twente."

Toch betekent dat niet dat de clubman verloren gaat: "Ik wil graag in een andere rol bij FC Twente actief blijven, daar ben ik met Arnold Bruggink over in gesprek." De technisch directeur hoopt de komende tijd een passende functie voor zijn oud-ploeggenot te vinden: "Sander heeft ervoor gekozen om te stoppen met de opleiding tot keeperstrainer. We respecteren dit en zijn met elkaar in overleg over een andere rol binnen FC Twente. Daar willen we graag uitkomen, Sander hoort bij FC Twente", aldus Bruggink.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Perez waarschuwt Ajax, PSV en Feyenoord voor speler ‘met een bepaalde arrogantie’

Kenneth Perez waarschuwt drie topclubs: "Hij heeft bepaalde arrogantie… Hij heeft een bepaald gemakzucht. Hij voelt zich een beetje als Virgil van Dijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen