Derksen spreekt steun uit voor FC Twente-icoon: ‘Ik vind dat een beetje zielig, echt een troostprijs’

3 mei 2024, 23:27
Foto: © Talpa

Johan Derksen heeft het te doen met Sander Boschker. De huidige keeperstrainer van FC Twente beschikt niet over de juiste papieren om die functie te vervullen voor een ploeg die Europees actief is, dus lijkt hij de rol van materiaalman op zich te gaan nemen.

“Ik vind dat een beetje zielig”, begint Derksen in Vandaag Inside. “Dat is echt een troostprijs. Nu willen ze hem sociaal gezien helpen en maken ze hem materiaalman. In voetbalkringen is dat niet leuk.”

Artikel gaat verder onder video

Derksen geeft aan dat hij door zijn eigen ervaring medelijden heeft met materiaalmannen. “Wij hadden bij Go Ahead Jan de Kreek. Hij was een international, speelde in het Nederlands elftal. De Kreek werd materiaalman bij Go Ahead. Dat was een betaalde functie, dus mocht hij van de KNVB niet meer voor Go Ahead uitkomen. Zo ging dat in die tijd.”

“Er werd dan een rijksdaalder van ons loon iedere maand afgehouden en dan moest hij de hele maand onze schoenen poetsen. Voor jochies van zeventien jaar. Dat vond ik zo pijnlijk en zo ben ik altijd naar terreinknechten en materiaalmensen blijven kijken”, sluit hij af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hélène Hendriks wordt live op televisie in het bijzijn van VI-mannen geconfronteerd met nieuws

In de uitzending van Vandaag Inside gaat het over de carrière van Hélène Hendriks, die zelf niet wil reageren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van wat ik gelezen heb, is hij zelf met zijn opleiding gestopt. Hij zal bij het maken van die keuze echt wel geweten hebben dat hij dan niet meer zijn huidige functie kon blijven uitvoeren. Je kunt hem dan niet zomaar elke andere functie binnen de club geven, hij moet er wel geschikt voor zijn. Als materiaalman dan overblijft, dan is dat zo. Ik vind dat niet zielig, ik vind dat juist meedenken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen