Henk Spaan ziet Ronald Koeman 'ridicule' overweging maken en pleit voor Ajacied in Oranje

13 mei 2024, 14:03
Foto: © Imago

Henk Spaan is van mening dat het belachelijk zou zijn als bondscoach Ronald Koeman Georginio Wijnaldum meeneemt naar het EK in Duitsland, zo heeft de journalist maandag aangegeven. Spaan vindt dat spelers als Teun Koopmeiners en Steven Bergwijn nooit het slachtoffer zouden mogen worden van een uitverkiezing van Wijnaldum in de selectie van het Nederlands elftal.

"Overwegen om Wijnaldum mee te nemen en dan bijvoorbeeld Bergwijn en Koopmeiners niet in het elftal te zetten, dat is natuurlijk ridicuul, vind je niet?", begint Spaan in de podcast Hard Gras, waarna tafelgast Pieter van Os instemmend knikt: "Wijnaldum klinkt een beetje alsof een coach vertrouwt op mensen die er niet meer zijn, een soort legerleider die schuift met zijn troepen die er eigenlijk niet meer zijn", zegt Van Os, waarna Spaan reageert: "Een spooksoldaat", zegt de columnist van Het Parool vervolgens lachend.

Artikel gaat verder onder video

Spaan vindt dat spelers als Bergwijn en Koopmeiners, die hij als voorbeeld aanhaalt in de podcast Hard Gras, altijd de voorkeur zouden moeten krijgen boven Wijnaldum: "Koopmeiners die kan op die plek (Wijnaldum zijn plek, red.) spelen. Hij is enorm dynamisch, hij is voor zover je iets kunt beoordelen op grond van een Europese wedstrijd, beter dan Wijnaldum. Honderd procent zeker", besluit Spaan aan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez: 'Opvallend en gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Kenneth Perez is verrast. "Ik vind het wel opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen." 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat is hij weer aan het papagaaien en nu heeft hij 3x gescoort en zie hier , nu vindt Spaan dat hij in het NL Elftal hoort , ik had dit ook kunnen schrijven maar dat doe ik niet want , want het is helaas voor Spaan alweer z'n zoveelste misser.

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wijnaldum en Bergwijn, lekker thuis laten

Lb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Gelukkig luister niemand naar Spaan en zeker koeman niet grotere eikel bestaat er niet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen