Ajax ziet routinier zwaar op de begroting drukken, maar gaat vooralsnog niet uit van een vertrek

16 mei 2024, 08:48
Foto: © Imago

Het is vooralsnog de verwachting dat Jordan Henderson bij Ajax blijft, zo schrijft clubwatcher Johan Inan donderdagochtend in het Algemeen Dagblad. Volgens de journalist concluderen speler en club dat de komst van Henderson geen schot in de roos is geweest voor de Amsterdammers. Het is niet uitgesloten dat de samenwerking stopt, maar dat is vooralsnog niet het geval.

In het Algemeen Dagblad wordt, net als een week geleden in Voetbal International, gesproken over een mogelijk vertrek van Henderson bij Ajax. De middenvelder heeft, mede door een vervelende spierblessure die hij opliep, geen onuitwisbare indruk kunnen maken in Amsterdam: "Wat in de gespeelde duels opviel, is dat hij secuur is aan de bal, verbaal zeer dominant aanwezig is, maar ook weer niet de benen en de leiderschap heeft om de grote onderlinge afstanden en het gebrek aan routine bij Ajax alleen op te vangen", schrijft Inan in zijn analyse voor het Algemeen Dagblad.

Artikel gaat verder onder video

Een opvallend moment in het eerste half jaar van Henderson bij Ajax was de afwezigheid van een maand. De Engels international heeft niet op sportcomplex De Toekomst gerevalideerd van zijn blessure, maar in Engeland: "In die maand ontplofte Ajax bestuurlijk door de schorsing van de nieuwe directeur Alex Kroes en sportief, toen Hendo’s teamgenoten, met Gerónimo Rulli (31) als enige dertiger in de basis, werden geslacht bij aartsrivaal Feyenoord", stipt Inan aan. In die periode had Ajax, het leiderschap, de ervaring en verbale kwaliteiten van Henderson - al is het maar in de kleedkamer - erg goed kunnen gebruiken.

Van een complete mismatch wil Inan niet spreken, maar wel drukt de Engelsman zwaar op de begroting van Ajax. Het kan een aanleiding voor Ajax zijn om een breuk te forceren, terwijl Henderson - die hoopte om meer ervaren spelers en de komst van Graham Potter -  zelf een vroegtijdig vertrek niet langer uitsluit. Dat is alleen op dit moment echter niet aan de orde, zo stelt Inan: "De verwachting is vooralsnog ook dat hij blijft", besluit de journalist.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Miskoop vertrekt bij Ajax: Amsterdammers accepteren fors verlies van 40 procent

Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat Ajax dicht bij een akkoord is met Cruz Azul over een transfer. 

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

balletje rond
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

wist je toen je hem een contract liet tekenen toch ook, stelletje oelewappers

Oud keeper
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zo is het.

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dit is achteraf een koe in zijn kont kijken, dit had vooraf kunnen weten

Storm
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Van mij mag hij weg. Of liever: moet hij weg. Ondanks dat ik snap dat hij de kar niet kan trekken of het verschil kan maken als om hem heen erg slechte spelers op het veld staan. Dat gaat gewoon niet.

Edwin28
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ga er maar aan staan een onuitwisbare indruk achterlaten tussen 8 kneiers en paar fatsoenlijke voetballers

Kramer
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ag, weer een artikel om het artikel maken. Dit is een keus geweest, maar een journalist bedenkt letterlijk weer een artikel.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van mij mag hij ook weg !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen