Kampioenselftal PSV dreigt uit elkaar te vallen: 'Volop belangstelling voor drietal'

7 mei 2024, 07:54   Bijgewerkt: 7 mei 2024, 08:59
Foto: © Imago

Het wordt nog een flinke kluif voor PSV om het elftal dat afgelopen weekend beslag legde op de landstitel, komende zomer bij elkaar te houden. De Telegraaf meldt dat voor drie spelers uit de ploeg van trainer Peter Bosz volop buitenlandse interesse bestaat, terwijl algemeen directeur Marcel Brands meldt dat het voor de club nog altijd noodzakelijk is 'een grote uitgaande transfer te doen'.

Van het drietal dat zich in het buitenland in de kijker heeft gespeeld, doet PSV er alles aan om in ieder geval Joey Veerman langer aan zich te binden. De middenvelder uit Volendam ligt na het huidige seizoen nog twee jaar vast in Eindhoven, kan langer bijtekenen, maar staat er in vier topcompetities uitstekend op. "Hij wordt later dit jaar 26, heeft pas bij zijn komst naar PSV een echt goed contract getekend en kan nu in het buitenland het echt grote geld gaan verdienen. Veerman staat op de lijst bij clubs in Duitsland, Engeland, Spanje en Italië", weet Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns.

Artikel gaat verder onder video

Daarnaast wordt ook aan Johan Bakayoko ('zeer gewild in Engeland') en Olivier Boscagli ('volop interesse vanuit zijn vaderland Frankrijk') getrokken. Kapteijns voorziet dat het vooral lastig zal worden om de Franse verdediger binnenboord te houden: "Omdat de Monegask nog maar één jaar onder contract staat, kan PSV moeilijk nee zeggen als een club voor hem aanklopt." Buiten het gewilde drietal zijn er nog vijf spelers die dit seizoen een minder grote rol speelden die voor een vertrek (lijken te) staan: reservekeeper Joël Drommel, verdedigers Shurandy Sambo, Armel Bella-Kotchap en Patrick van Aanholt én aanvaller Hirving Lozano, die wordt gelinkt aan San Diego FC in de Amerikaanse MLS. Daarnaast hoopt PSV de huurcontracten van Sergiño Dest (FC Barcelona) en Malik Tillman (Bayern München) om te zetten in een permanente verbintenis en twijfelt André Ramalho openlijk over een aanbod om zijn aflopende contract te verlengen.

Transfer noodzakelijk
Algemeen directeur Marcel Brands legt in een interview met Voetbal International uit dat PSV, ondanks de gegarandeerde inkomsten uit de Champions League, ook komende zomer minimaal een 'grote uitgaande transfer' moet doen. "Bijna geen enkele club kan de afschrijvingen op de spelers volledig dekken uit de exploitatie. We hoeven ons daar geen zorgen over te maken en er zit ook geen stress meer op. Onze afschrijvingen voor dit seizoen waren 25 miljoen. We kunnen dat uit de exploitatie halen, maar dan moeten we minder salarislasten nemen. Dat willen we niet, want we willen ons team versterken. Tegenover die afschrijvingen staat dan een transfer. Die zullen er bovendien altijd zijn, omdat dit hoort bij onze plaats in de voetbalpiramide", legt de bestuurder uit.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Blijft de kampioensploeg bij elkaar? Drie PSV’ers geven antwoord

PSV is glansrijk kampioen geworden van de Eredivisie. Maar hoe groot is de kans dat de club volgend seizoen nog een vergelijkbare selectie heeft, na dit succes?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dat is altijd het nadeel als je in de voetbalwereld eigenlijk maar een kleine speler bent, als Nederland zijnde. Spelers zijn nauwelijks te behouden voor je club want elders in Europa barsten ze van het geld en voor de speler lonkt dat ook. Bovendien hebben échte topspelers in dit land eigenlijk niks meer te zoeken omdat er geen uitdaging meer is. Nederland is een soort aanleverpunt voor de echt grote clubs, meer niet.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Het is nou eenmaal een ongeschreven wet dat succes niet duurzaam en waardevast is. Aan elke speler of coach hangt een prijskaartje. De tijden van weleer dat spelers/coaches hart voor hun club hebben zoals Swart, de Van de Kerkhofs, Van Hanegem liggen al ver achter ons.

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Volendam heeft ook intresse in Veerman....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen