Oplossing in zicht voor Vitesse: ‘Ik ben daar echt van overtuigd’

1 mei 2024, 23:15
Foto: © Imago

Vitesse is dicht bij een akkoord met Coley Parry. De Amerikaan zou aanvankelijk de nieuwe eigenaar worden in Arnhem en investeerde miljoenen in de club. Toen de overname werd geblokkeerd, werd de investering omgezet in een schuld.

Vitesse heeft een schuld van 14,3 miljoen euro bij Parry. Mede hierdoor ziet het er vooralsnog naar uit dat de Arnhemmers halverwege mei de licentie verliezen. Volgens interim-directeur Edwin Reijntjes lijkt een oplossing eraan te komen. “Ik ben goed in gesprek met hem. Er is beweging. Het moet ook, anders stopt alles en kunnen we de volgende stappen niet zetten. We zijn niet ver verwijderd van een oplossing. Die is dichtbij, maar het gaat om heel veel geld en wij hebben geen geld. Tot volgende week hebben we niet, dus de komende dagen moet er een oplossing komen”, wordt Reijntjes geciteerd door Omroep Gelderland.

Artikel gaat verder onder video

Pas wanneer de aandelen, die nu nog in handen zijn van de Russische eigenaar Valery Oyf, worden ondergebracht in de stichting van Parry, zal Vitesse voldoen aan de belangrijkste eis van de licentiecommissie. Reijntjes verwacht dat er in de komende dagen een doorbraak zal komen. “Ik ben daar echt van overtuigd, anders zou ik hier nu niet staan”, sluit hij af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Noodlijdend Vitesse kan nog eens twee potentiële levensaders doorstrepen

De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland zijn niet van plan om Vitesse de helpende hand te reiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wat een farce van de KNVB. Eerst cancelen ze de overname van Vitesse door de stichting Coley Parry, zadelen ze Vitesse op met problemen, waardoor puntenaftrek noodzakelijk is volgens de reglementen. En nu kan de stichting Parry toch de aandelen overnemen van die Rus, waardoor Vitesse toch gered kan worden. als het een andere club was geweest had alles gekunt

johnny peek
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Knvb is een hele grote corrupte bende betalen wel geld voor cybercreminelen notabene in Rusland boevenbende

boyke27db
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

We kunnen hier wel schrijven over KNVB dit en dat en een ieder heeft gelijk dat het daar een bende eerste klasse is met ondeskundige mensen en een licentiecommissie van niets. Beter is een handtekeningactie te gaan opzetten tegen de KNVB en laten voelen dat wij ze een bende eerste klas vinden dat heeft meer baat. Niet dat ze zich daar iets van aan zullen trekken want ze hebben geen balk maar een dik stuk staal voor hun hoofd maar met 50.000 handtekeningen dat er daar allemaal mislukkelingen zitten is er meer baat. Dat zie je op alle gebieden dat ze alles een oor aan naaien ter glorie van hun eigen en familie om straks bij de EU in Duitsland te kunnen pronken Een voorzitter aan willen trekken die publiekonvriendelijk is van een politiemanneke en geen voetbalkennis heeft wederom een blijk van onkunde. Een motie van wantrouwen tegen de gehele KNVB en hun beleid. Als een actie binnen een halve dag zoveel geld heeft opgeleverd moet een handtekeningactie ook lukken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen