Xavi komt met reactie op aanzwellende geruchten over Frenkie de Jong

28 april 2024, 14:02
Foto: © Imago

Xavi lijkt geen intentie te hebben om Frenkie de Jong in de verkoop te doen. De trainer van Barcelona beschouwt de middenvelder als een ‘sleutelspeler’.

Deze week schreef de krant AS dat Barcelona bereid is om afscheid te nemen van De Jong. Daar zouden meerdere redenen voor zijn. Zo verdient hij een fors salaris, zouden zijn sportieve prestaties niet op het gewenste niveau zijn en is De Jong niet de leider geworden waarop men hoopte toen hij in de zomer van 2019 werd binnengehaald. Ook het vertrek van zijn directe concurrent Sergio Busquets heeft hem er niet toe aangezet die stap te zetten. Verder kampt de 26-jarige spelverdeler steeds vaker met blessureleed.

Xavi wordt zondag gevraagd naar die berichtgeving. Hij ontkent in ieder geval dat de prestaties van De Jong ondermaats zouden zijn. “Frenkie is voor mij een sleutelspeler. Daar is niets aan veranderd, hij is cruciaal voor me. Hij heeft pech gehad met veel blessures, maar hij haalt altijd een topniveau. Ik zie hem als cruciale speler.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens de berichtgeving van AS is er geen tekort aan clubs die de De Jong willen overnemen, hoewel de krant geen specifieke namen noemde. Eerder werden onder meer het Manchester United van Erik ten Hag, Chelsea en Bayern München genoemd als mogelijke bestemmingen voor de Oranje-international.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 UEFA strooit na afloop extra zout in de wonden van FC Barcelona

Het werd voor FC Barcelona nog een stukje pijnlijker na de uitschakeling door Paris Saint-Germain in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Tè veel draaien zoals Frenkie doet , zou dat geen reden zijn voor die blessure?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen