Verrassende wending in Barcelona: 'Laporta komt met informeel verzoek aan Xavi'

28 februari 2024, 13:37
Foto: © Imago

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft de afgelopen tijd 'meer dan eens' een opvallend verzoek bij trainer Xavi Hernández neergelegd, schrijft de Spaanse krant Sport. De oefenmeester kondigde eind januari aan dat hij aan het einde van het lopende seizoen gaat vertrekken, maar de preses hoopt Xavi er toe te bewegen dat hij zijn tot medio 2025 lopende contract tóch gaat uitdienen.

Het financieel geplaagde Barcelona is door de aankondiging van Xavi veroordeeld tot een zoektocht naar een nieuwe trainer. Tal van namen passeerden de afgelopen maand de revue, van Brighton-trainer Roberto De Zerbi tot de clubloze Hansi Flick en van Thiago Motta (Bologna) tot Thomas Tuchel (Bayern München).

Artikel gaat verder onder video

Binnen de club zou echter nog lang niet iedereen zich hebben neergelegd bij het vertrek van Xavi. "Laporta, met wie de trainer een nauwe en vriendschappelijke band heeft, heeft Xavi informeel maar serieus gevraagd om zijn nog een jaar doorlopende contract uit te dienen. Dat heeft hij bij meer dan een gelegenheid gedaan, en Laporta is niet de enige", schrijft Sport. De krant weet namelijk dat ook vice-president Rafa Yuste deze wens persoonlijk richting Xavi zou hebben uitgesproken.

Xavi werd in november 2021 aangesteld door Barcelona, de club waarmee hij als middenvelder onder meer vier keer beslag legde op de Champions League. De Spanjaard volgde daarmee de ontslagen Ronald Koeman op. Vorig seizoen leidde hij de Spaanse grootmacht voor het eerst sinds 2019 naar de landstitel. Met een achterstand van acht punten op Real Madrid, na 26 speelronden, is een prolongatie van de titel dit jaar voorlopig niet aan de orde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen