Vermoedelijke opstelling Ajax: terugkeer Bergwijn is slecht nieuws voor publiekslieveling

12 mei 2024, 09:43   Bijgewerkt: 12 mei 2024, 14:16
Foto: © Imago

De terugkeer van Steven Bergwijn bij Ajax in de thuiswedstrijd tegen Almere City gaat ten koste van Mika Godts. Dat verwacht het Algemeen Dagblad althans. Godts verscheen in de laatste zeven competitieduels telkens aan de aftrap, maar moet in mogelijk de laatste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA van dit seizoen mogelijk plaatsmaken voor de aanvoerder.

Bergwijn kreeg in de thuiswedstrijd tegen Excelsior op 24 april al in de eerste helft een rode kaart vanwege het onreglementair aftstoppen van een veelbelovende aanval van de Rotterdammers, die daardoor ook nog eens een strafschop mochten nemen. De aanvoerder moest vervolgens het uitduel met FC Volendam aan zich voorbij laten gaan. Daarin was een belangrijke rol weggelegd voor Godts, die met een sterke dribbel aan de basis stond van de 0-2 van Chuba Akpom. Ajax zegevierde uiteindelijk met 1-4, hield daarmee de vijfde plaats in handen én zette een volgende stap richting rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal.

Artikel gaat verder onder video

De Amsterdammers kunnen zondag in de mogelijk laatste thuiswedstrijd van dit seizoen de vijfde plaats veiligstellen, al zijn ze daarbij wel afhankelijk van de resultaten van NEC en FC Utrecht, die het op eigen veld opnemen tegen respectievelijk Feyenoord en Sparta Rotterdam. Bovendien zal Ajax zelf moeten afrekenen met Almere City. John van ’t Schip kan in elk geval weer een beroep doen op Bergwijn, die terugkeert van een schorsing. Het Algemeen Dagblad verwacht Bergwijn meteen terug aan de aftrap, waardoor Godts genoegen zal moeten nemen met een plek op de bank. Chuba Akpom behoudt na zijn goede optreden tegen FC Volendam mogelijk zijn basisplaats. Brian Brobbey completeert de voorhoede.

Steven Berghuis wordt (nog) niet aan de aftrap verwacht. De routinier maakte vorige week in Volendam als invaller zijn rentree na zeker twee maanden buitenspel te hebben gestaan. Van ’t Schip houdt verder vast aan dezelfde namen als vorige week. Dat betekent Gerónimo Rulli onder de lat en een defensie bestaande uit Devyne Rensch, Josip Sutalo, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato. Het middenveld bestaat uit Jordan Henderson, Sivert Mannsverk en Kenneth Taylor. Laatstgenoemde had vorige week met twee doelpunten nog een groot aandeel in de 1-4 overwinning op FC Volendam.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Henderson, Mannsverk; Akpom, Taylor, Bergwijn; Brobbey.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Halst laat tafel schrikken met onthulling over voorbereiding Ajax

"Bizar! Dat mag niet bij een club als Ajax!", zo klinkt het aan tafel bij Rondo.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

verwacht winst almere of gelijk spel!

JOKER72
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Almere wind 2.0

Klantenservice
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

@draak Windkracht 2 valt wel mee toch? 😜

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Als ik Godts ben en aan het begin van mijn mooie carrière sta zeg ik zo snel als mogelijk "doei" tegen Ajax. Het is toch ongelooflijk dat die overbetaalde al wedstrijden lang falende Bergwijn de voorkeur van Schip krijgt. Schip is geen Ajaxcoach. Het wordt echt tijd dat er een flinkere coach komt die vergaande bevoegdheden wat betreft de samenstelling van de selectie krijgt. Bergwijn en in mindere mate Berghuis waren met Rensch en Taylor de veroorzakers van de slechte prestaties van Ajax, zij hadden de ploeg moeten leiden naar betere prestaties, ondanks de miskopen van Mislintat. Zij tonen te veel haantjesgedrag en hebben in interviews altijd een grote waffel en presteren ho maar.

JOKER72
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Klopt Ajax moet grote schoonmaak houden alle miskopen bejaarde spelers keepers opruimen en eigen jeugd opleiding gebruiken

Dropkick
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ajax hoot dat Bergwijn een hele goeie wedstrijd speeld en 2x scoort , dan gaat hij nog wat opleveren voor Ajax...

JOKER72
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Deze speler is een kneus opruimen

haike
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

misschien iets voor ajaks!! zanger rinus voor op middenveld ipv henderson! die Rinus past helemaal in dat elftal!

JOKER72
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ajax moet grote schoonmaak houden alle miskopen bejaarde spelers keepers opruimen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen