'Begin van het einde van de VAR: Premier League-clubs stemmen over afschaffen videoscheidsrechter’

15 mei 2024, 19:06   Bijgewerkt: 15 mei 2024, 19:14
Foto: © Imago

De Engelse clubs zullen volgende maand stemmen over het afschaffen van de VAR in de Premier League, zo meldt The Athletic. Als veertien van de twintig clubs voor het voorstel stemmen, zal er vanaf volgend seizoen geen videoscheidsrechter meer zijn op het hoogste Engelse niveau.

Dit seizoen is er in Engeland de nodige kritiek geweest op de VAR na verscheidene grote fouten, waardoor sommige teams en fans twijfelen aan de integriteit voor de competitie. Als gevolg hiervan heeft Wolverhampton Wanderers een officieel voorstel ingediend om de videoscheidsrechter vanaf volgend seizoen af te schaffen in de Premier League, waar de twintig ploegen op het hoogste niveau op 6 juni over zullen stemmen.

Artikel gaat verder onder video

“Na vijf seizoenen met de VAR in de Premier League is het tijd om constructief en kritisch te discussiëren over de toekomst ervan”, citeert The Athletic het statement van de club uit de Midlands. “Wij vinden dat we een enorme prijs betalen voor maar een kleine vooruitgang in nauwkeurigheid en dat deze in strijd is met de geest van het spelletje. Daarom moeten we de VAR vanaf seizoen 2024/25 afschaffen.”

Een woordvoerder van de Premier League bevestigt aan het medium dat er gesproken gaat worden over de toekomst van de VAR. “Clubs hebben de mogelijkheid om voorstellen te doen voor bijeenkomsten en we erkennen dat er zorgen zijn over het gebruik van de VAR. Toch blijft de competitie voor het gebruik van de VAR en willen we deze samen met PGMOL (de Engelse scheidsrechtersbond, red.) blijven verbeteren, wat het spel en de fans ten goede komt.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ziggo Sport grijpt in tijdens Nationale Dodenherdenking: grote gevolgen voor kijkers

Ziggo Sport heeft de topper in de Spaanse competitie tussen Girona en Barcelona zaterdagavond onderbroken vanwege de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Misschien moeten ze hem gaan gebruiken waar het voor bedoeld is en niet elk filmpje frame voor frame gaan zitten uitpluizen. Pak de hufterige overtredingen eruit en een overduidelijke hands of buitenspel. Maar het belangrijkste... geef de leiding weer terug aan de scheidsrechter

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens ajeto!.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@ajeto ja man je heb gelijk enkelt voor rode kaarten , penalty's en buitenspel niks meer

Mike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee, juist niet beperkend. Gewoon VAR als extra scheids. Die continue advies geeft aan scheids. Niet alleen in bepaalde situaties - want daar ontstaat ook gezeik over. Of max 1 minuut bekijken of teeugkijken. Of gewoon afschaffen. Zoveel gunstig levert het nu ook weer niet op.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik ben voor afschaffing VAR. Tegenstander vanaf het begin, eindeloos gezever over een teenlengte al dan niet buitenspel. Alleen de duidelijke (zeg maar Wamberto gevallen) beoordelen, rest overlaten aan het arbitrale trio. Charme van het voetbal is imo totaal verdwenen met dit overbodige hulpmiddel.

Storm
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

De VAR mag van mij weg, maar wat dringender vraagt om een oplossing is het feit dat scheidsrechters, althans zo lijkt het, op het veld veel te vaak foute beslissingen nemen of situaties totaal verkeerd inschatten. Ik bedoel dat ze bijvoorbeeld totaal niet in de geest van een wedstrijd fluiten. Of zich veel te veel laten gelden omdat ze zich (waarschijnlijk) te belangrijk vinden. Misschien moet de opleiding eens op de schop? Of de mensen die die opleiding geven vervangen worden?

QuarlonK
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Zouden ze hier ook eens over moeten stemmen. Is 1 grote teleurstelling die VAR

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen