Mossou plaatst vraagtekens bij Ajax-kandidaat: 'Maar zou een interessant experiment zijn'

1 mei 2024, 15:08
Foto: © Imago

Sjoerd Mossou, journalist en columnist van het Algemeen Dagblad, plaatst zijn vraagtekens bij Francesco Farioli, die wordt genoemd als kandidaat-trainer van Ajax. De pas 35-jarige Italiaan maakt momenteel een uitstekende indruk bij het Franse OGC Nice, maar om stand te houden in Amsterdam worden andere zaken van een trainer gevraagd, schetst Mossou.

Afgelopen week werd duidelijk dat er nog drie trainers op de kandidatenlijst in Amsterdam staan: voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag, de Engelsman Graham Potter én Farioli. De Italiaan is in Frankrijk aan zijn derde klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal bezig, nadat hij eerder bij het Turkse Fatih Karagümrük en Alanyaspor voor de groep stond. Ajax' technisch directeur Alex Kroes zou tijdens een bezoek aan Manchester United, dat sinds dit jaar deels in handen is van INEOS, de eigenaar van Nice, op de prestaties van Farioli zijn gewezen en daardoor enthousiast zijn geraakt.

Artikel gaat verder onder video

Hoewel de Amsterdammers volgens diverse media nog altijd zouden hopen op een terugkeer van Ten Hag én deze week opnieuw in gesprek zijn met Potter, begrijpt Mossou wel waarom ook Farioli op de verlanglijst voorkomt. "Hij doet het bij Nice OK, dat schijnt een heel interessante jongen te zijn", zegt de journalist in de AD Voetbalpodcast. Toch heeft de Brabander ook zo zijn twijfels: "Nice is een relatief kleine club in Frankrijk, als het gaat om druk van buitenaf."

En dat is juist wat Farioli bij het immer onrustige Ajax boven het hoofd zou hangen: "Dan is het wel een hele jonge trainer, bij een hele moeilijke club en ben ik wel benieuwd. Trainer zijn is niet alleen voetbalinhoudelijk, trainer zijn is ook je staf, je elftal en eigenlijk een hele club managen, tegenwoordig", stipt Mossou aan. "Of hij dat al kan, en dan in een land dat hij niet kent met een taal die hij niet spreekt, dat is af te wachten. Maar: het zou een interessant experiment zijn."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Foeks
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Waarom niet een ervaren trainer. Nu geen probeersels. Als dat ook niet gaat zakken we nog verder weg.

Dug out
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wat is een probeersel? Iemand die een duidelijke voetbalvisie heeft en het aantoonbaar goed doet, of een Jansen die in de schaduw stond van Slot? Of een ervaren trainer met prehistorische opvattingen van voetbal, 4-3-3 en niks anders? Xabi Alonso’s Stuttgart kan in luttele seconden schakelen tussen diverse systemen. Tja, maar die is niet beschikbaar

Foeks
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ervaring is nu belangrijk om weer rust te creëren en dat hoeft niet direct een dino te zijn toch

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ik zou zeggen Sjoerd neem contact met Beuker, misschien neemt hij jou serieus, dan heb je mazzel.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Sjoerd !? je hebt met hen geknikkerd toch meneer wij jij hij!?. Deze journalist doet gewoon zijn werk . Net als driessen etcetc . Daar kun jij het niet mee zijn . Maar wie neemt jou serieus ! .

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wie mij serieus neemt ? Jij, want je volgt mij steeds agressief ha ha ha. Sjoerd doet inderdaad zijn werk net als jij met je persoonlijkheid gestoorde afwijkingen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Oooohhhh "Santi" ooooh "Santi" oooh "Santi doet dit Santi doet dat". Kind ! Santi gaat zich verbeteren en tercht, duimpje voor Santi gtsb.

Storm
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Moussou de topjournalist…

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Patrick Kluivert had zicht aangeboden bij ajax om trainer te worden nou Patrick laat ajax dat maar niet doen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen