Sem Steijn komt op voor ontslagen vader: 'Het lag bij Ajax niet aan hem, dat is wel gebleken'

9 mei 2024, 16:47   Bijgewerkt: 9 mei 2024, 16:55
Foto: © Imago

Sem Steijn vertelt tijdens een interview met Voetbal International over het afgelopen seizoen, waarin zijn vader ook vaak onderwerp van gesprek was. Maurice Steijn werd in oktober bij Ajax weggestuurd, na vele slechte resultaten.

Sem is (vooral in de eerste helft van het seizoen) een revelatie gebleken bij FC Twente. In de competitie staat de aanvallende middenvelder momenteel op veertien doelpunten en twee assists. Toch is het in het verleden niet altijd makkelijk geweest om de ‘zoon van’ te zijn, vertelt het talent. “In de jeugd bij ADO werd er al snel afgunstig naar me gekeken. Als ik mensen van vroeger tegenkom, geven ze het toe: “Ik dacht altijd dat je alleen bij ADO mocht voetballen, omdat je vader daar zat”. Nu zijn ze trots op me, dat vind ik ook wel weer mooi. Het nadeel van mijn achternaam heb ik omgebogen naar een voordeel: ik zal eens laten zien wat ik zélf kan.”

Artikel gaat verder onder video

De FC Twente-middenvelder moest met lede ogen aanzien hoe vader Maurice met Ajax tijdelijk op de laatste plek in de Eredivisie bivakkeerde en niet veel later werd weggestuurd. “Pff, ik ben blij dat die periode voorbij is. Mijn vader en ik zijn heel hecht, maar die maanden zag ik hem heel weinig. Hij is bij niet één wedstrijd van mij geweest. Verder was het voor niemand een leuke periode. Voor mij was het ook moeilijk: je ontkomt niet aan Ajax. Hij was overal. Er was geen ontsnappen aan; als ik de tv aanzette, ging het over hem.”

Sem was opgelucht toen hij niet meer continu kritiek op zijn vader hoefde aan te horen, toen Maurice in oktober ‘uit zijn lijden werd verlost’. “Zeker, vooral ook omdat hij er zelf geen vertrouwen meer in had. Als je ziet hoe het dit seizoen verder is gegaan met Ajax, dan was dat moment vroeg of laat toch wel gekomen. Dan kan het maar beter snel gebeurd zijn. Het lag niet aan mijn vader, dat is daarna ook wel gebleken. Ik weet hoe alles is gegaan, ik weet dat hij er alles aan heeft gedaan. Gelukkig gaat het nu weer hartstikke goed met hem. Mijn vader klikte gewoon met één iemand niet, het is wel duidelijk wie dat was. Met de andere mensen daar heeft hij prima gewerkt.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez: 'Opvallend en gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Kenneth Perez is verrast. "Ik vind het wel opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ten dele lag het natuurlijk wel degelijk óók aan zijn vader. Foute sportieve beslissingen (wisselbeleid), het snel verliezen van goed contact met de spelersgroep, gebrek aan spelinzicht en tactiek, rare uitspraken doen in interviews. Maar goed, die jongen komt voor zijn vader op, dat snap ik ook wel.

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Een trainer is zo goed als zijn elftal, een goede trainer maakt van zijn spelers, betere spelers en daardoor een beter elftal. Denk dat Steijn niet bij de goede trainers hoort, maar dat het zo slecht ging/gaat ligt toch echt aan het elftal en niet bij een trainer. In 2 seizoenen 5 trainers zegt genoeg

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Mr ibiza

Kramer
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Goku, je spreekt jezelf tegen. Maar Steijn was gewoon een ramp, binnen en buiten het veld was hij maar tegen alles aan het vechten en wanneer je orde op zaken moet stellen ga je naar Ibiza.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hoi kramet, hoe spreek ik me eigen tegen?

evanzet
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Goed dat hij op komt voor zijn vader. Zo hoort het ook. Echter dat maakt van Maurice Steijn nou niet meteen een goede trainer. Hij heeft er ook een zooitje van gemaakt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen