Supporter met 'NEC-bivakmuts' zet Vitesse-sjaal in de fik met fakkel tijdens amateurwedstrijd

9 mei 2024, 14:01
Foto: © Han Balk

Het was een heetgebakerd avondje in Apeldoorn waar de finale van de districtbeker Oost werd afgewerkt. Op Sportpark Berg en Bos van AGOVV werd het op een gegeven moment zelfs een beetje grimmig toen er een Vitesse-sjaal in de fik werd gestoken met het vuur van een fakkel. Daarna was er zelfs nog een knokpartijtje op de Klaas-Jan Huntelaar-tribune.

Een heerlijke lenteavond in Apeldoorn beloofde een mooi voetbalfeest te worden. Quick’20 uit Oldenzaal stond tegenover Juliana’31 uit Malden. Veel supporters reisden af om hun amateurclub mogelijk een prijs te zien pakken. Gedurende de hele wedstrijd ontstond er een mooie voetbalsfeer van beide kanten.

Artikel gaat verder onder video

In de tweede helft besloot een Juliana’31-supporter een rood-groen-zwarte bivakmuts op te doen. Malden, de plek waar Juliana’31 vandaan komt, is een dorp met veel NEC-supporters. Er werd een fakkel afgestoken en er werd een Vitesse-sjaal ritueel verbrand. Terwijl de sjaal van de Gelderse club in vlammen opging maakte Quick’20 de 3-1.

Niet veel later werd het knokken geblazen tussen de twee supportersgroepen. De gast met de NEC-bivakmuts (duidelijk herkenbaar op onderstaand filmpje) liep met andere gasten richting de supporters uit Twente. “Schaam je kapot”, werd er geroepen door de meegereisde aanhang uit Oldenzaal, die overigens als laatst kon lachen, want het werd 4-2 voor Quick’20.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie

Dit is het virtuele speelschema van de play-offs, waarin de top van de Keuken Kampioen Divisie strijdt om promotie en de nummer zestien van de Eredivisie juist probeert degradatie te voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Fijne mensen. De Juliana'31-supporter die op fantastische wijze een Vitessesjaal in de fik stak kreeg later een speciaal bedankje van het bestuur en de sjaalrestanten werden ingelijst en in de kantine gehangen. ..................

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen