Pascal Jansen vertelt waarom hij regelmatig opduikt in stadion Ajax

5 mei 2024, 11:38
Foto: © Goedemorgen Eredivisie

Pascal Jansen heeft naar eigen zeggen geen contact gehad met Ajax over de trainersfunctie in Amsterdam. De bij AZ ontslagen oefenmeester werd de afgelopen maanden enkele keren gesignaleerd in de Johan Cruijff ArenA, maar daar hoeft in zijn optiek niets achter gezocht te worden.

Jansen was op 24 januari aanwezig bij Ajax - RKC Waalwijk (4-1) en op 3 maart bij Ajax - FC Utrecht (2-0), zo was al bekend. Zelf vertelt hij zondagochtend dat hij ook op de tribune zat bij Ajax – Excelsior (2-2) op 24 april. Toch lijkt hij niet concreet in beeld bij Ajax. Op dit moment worden Graham Potter en Francesco Farioli gezien als topkandidaten.

Artikel gaat verder onder video

“Nee, ik heb geen contact gehad met Ajax”, maakt Jansen zondagochtend duidelijk bij Goedemorgen Eredivisie. “Ik heb inderdaad meerdere weekenden bij Ajax geweest. In het eerste weekend na mijn ontslag zat ik in de skybox van Muy Manero (zaakwaarnemerskantoor, red.) op hun uitnodiging. Ik ben ook een keer geweest tegen Excelsior. Ik ben voetballiefhebber en woon op 20 à 25 minuten van de ArenA af, dus dat is niet zo ingewikkeld.”

Van Hans Kraay junior krijgt Jansen de vraag of zijn werkwijze zou passen bij een club als Ajax. Dat wordt door Jansen niet ontkend. “Hans, ze hebben het volgens mij hartstikke druk met het vinden van een nieuwe coach. Maar er is geen contact geweest”, zegt hij. Wel was Jansen in beeld toen Sven Mislintat een nieuwe trainer zocht; dat werd uiteindelijk Maurice Steijn. “Er is contact geweest met Muy Manero en met Nathan van Kooperen in de tijd dat Ajax een nieuwe trainer zocht, ja.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen