Arsenal en Manchester City strijden om de titel: dit zijn de scenario's op de laatste speeldag

16 mei 2024, 15:57
Foto: © Imago

Manchester City maakte dinsdagavond op bezoek bij Tottenham Hotspur geen fout (0-2) en heroverde zodoende de koppositie in de Premier League. De formatie van coach Josep Guardiola heeft nog één overwinning nodig om de vierde opeenvolgende landstitel in de wacht te slepen. Dat moet zondag gebeuren tegen West Ham United. In de tussentijd hoopt Arsenal juist op een misstap van Guardiola en zijn manschappen. In dat geval én bij een overwinning op Everton, kronen The Gunners zich voor het eerst sinds 2004 tot kampioen van Engeland.

De strijd om de koppositie ging in eerste instantie lang tussen Arsenal, Liverpool en Manchester City, maar Liverpool zou uiteindelijk al een paar speelronden voor het einde afhaken. Arsenal en Manchester City zijn de laatste twee overgebleven titelkandidaten en zij gaan zondag in de laatste speelronde van de Premier League uitmaken wie er met het kampioenschap vandoor gaat. Manchester City heeft de beste papieren. De ploeg van Guardiola boekte dinsdag een 0-2 zege op Tottenham en heeft daardoor twee punten meer dan Arsenal. Voor Manchester City is de opdracht dus duidelijk: winnen van West Ham United en dan is de zesde landstitel in zeven seizoenen een feit.

Artikel gaat verder onder video

Guardiola en zijn manschappen kunnen ook aan een gelijkspel genoeg hebben. Mocht Arsenal in dat geval eveneens punten laten liggen, dan is een punt tegen West Ham voldoende voor het kampioenschap. Maar speelt Manchester City gelijk en wint Arsenal van Everton, dan gaat de titel naar Noord-Londen. Beide ploegen komen in dat geval op 89 punten en dan is het doelsaldo doorslaggevend. Dat is momenteel in het voordeel van Arsenal (+61, City heeft +60) en zal zeker zo blijven indien Manchester City niet weet af te rekenen met West Ham United. De regerend kampioen zal dan ook vol voor de winst gaan.

Arsenal moet sowieso hopen op een misstap van Manchester City. West Ham United werkt echter niet in de beste vorm toe naar het duel in het Etihad Stadium. De regerend winnaar van de UEFA Conference League werd vorige maand door Bayer Leverkusen uit de Europa League geknikkerd en verloor in de Premier League met pijnlijke cijfers van Crystal Palace (5-2) en Chelsea (5-0). The Hammers speelden tussendoor nog wel knap gelijk tegen Liverpool en boekten afgelopen zaterdag een 3-1 zege op Luton Town.

Scenario's voor Manchester City en Arsenal

Manchester City:
- Winnen van West Ham United
- Een gelijkspel of nederlaag tegen West Ham United en een gelijkspel of nederlaag van Arsenal tegen Everton

Arsenal:
- Winnen van Everton en een gelijkspel of nederlaag van Manchester City tegen West Ham United

Resterend programma Manchester City en Arsenal

Manchester City (37-88)
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Manchester City - West Ham United

Arsenal (37-86)
Zondag 19 mei, 17.00 uur: Arsenal - West Ham United

Wie kroont zich tot kampioen van Engeland?

Laden...
464 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

MC is in mijn opinion de club die op dit moment wel het best speelt ,maar het is voetbal in de UK , dus ik laat het maar op me afkomen dus , BRING IT ON 😂

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hopen dat liverpool wint .

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Arsenal is ook geen kleine jongen met seplers als Martinelli, Saka, Trossard, Odegard en goede keeper.

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

City kan het beste met de druk omgaan, schat hun kansen het hoogste in!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Resterend programma Manchester City en Arsenal Manchester City (37-88) Zondag 19 mei, 17.00 uur: Manchester City - West Ham United Arsenal (37-86) Zondag 19 mei, 17.00 uur: Arsenal - West Ham United Als Westham United zijnde zou ik tegelijk spelen in 2 verschillende speelsteden onwenselijk vinden.........

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen