'Dat probleem heeft Erik ten Hag ook bij Ajax: hij is uitermate geschikt, maar...'

25 april 2024, 23:24
Foto: © Imago

René van der Gijp becijfert in Vandaag Inside het astronomische bedrag dat Chelsea vorig jaar heeft gespendeerd aan de aan Ajax gelinkte trainer Graham Potter. Johan Derksen ziet daarin direct het probleem dat de Amsterdammers hebben om zowel Potter als de eveneens genoemde Erik ten Hag aan te trekken: beide trainers zijn veel hogere salarissen gewend dan in Nederland worden betaald.

"Kan die Potter Ajax niet beter kopen, gewoon?", zwengelt presentator Wilfred Genee de discussie aan. Van der Gijp haakt in: "Jezus, die Graham Potter... die heeft Chelsea in zes maanden tijd gewoon 92 miljoen euro gekost!", begint de oud-international. Derksen glimlacht: "Waarom wil die man Ajax trainen, dan?" Genee vervolgt: "En dan heeft hij het eerste aanbod ook nog van tafel geveegd, dat vond hij te weinig."

Artikel gaat verder onder video

Van der Gijp legt vervolgens uit hoe bovenstaand bedrag is opgebouwd: "Hij kreeg 34 miljoen afkoopsom en ze hebben 30 miljoen aan Brighton betaald om hem te halen. Én dat salaris, hij verdiende daar geloof ik 16 miljoen per jaar. Dat gaat toch helemaal nergens over, kom op..." Vervolgens grapt Van der Gijp dat Ajax een salaris van zes ton zou hebben geboden. De tafel is het erover eens dat Potter een bedrag van vijf à zes miljoen zou kunnen verlangen om de baan in Amsterdam te accepteren.

"Dat probleem heeft Erik ten Hag nu ook, hè?", stipt Derksen vervolgens aan. "Die zou uitermate geschikt zijn voor Ajax, maar die zit nu ook in een salarisschaal...", verwijst de journalist naar het honorarium dat Ten Hag opstrijkt bij Manchester United. "Dat vinden ze een fooi, als ze nu voor een Nederlands salaris moeten werken."

Bekijk hieronder het fragment uit Vandaag Inside waarin het salaris van Potter en Ten Hag wordt besproken. De discussie over beide trainers begint op minuut 1.28.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Ik ben bij Alex Kroes thuis geweest, ik heb hem hoog zitten’

Steun voor Alex Kroes van een oud-speler van Ajax. "Als hij weer structuur kan krijgen in die club, dan gaat hij straks ook als gevierd man naar buiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee weer een middel matige trainer aanstellen voor minder salaris is ook niet goed nu al 4 gehad die totaal ongeschikt waren

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Waarom heeft een Engelse club nog geen intresse getoond in Potter? Ik denk dat Ajax nog maar eens goed met Kroes moet praten over deze man, of is het Harry Potter?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen