Merendeel Premier League-clubs tegen voorstel om VAR af te schaffen

16 mei 2024, 14:01
Foto: © Imago

Het grootste deel van de Premier League-clubs is voorstander van het behouden van de VAR. Woensdag kwam naar buiten dat de clubs uit de Engelse competitie op 6 juni stemmen over het afschaffen van de videoscheidsrechter na een voorstel van Wolverhampton Wanderers.

De meerderheid van de clubs in de Premier League is voor het behouden van de VAR, meldt Sky Sports. Toch betekent dat niet dat clubs tevreden zijn met de huidige werking van de videoscheidsrechter. Ze zouden namelijk graag zien dat er flinke verbeteringen worden gemaakt aan de technologie, die door de Premier League zijn beloofd voor volgend seizoen.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Wolverhampton kost het nemen van beslissingen door de VAR te veel tijd, wat de geest van het spelletje flink aantast. De meerderheid van de clubs snapt waar de ploeg uit de Midlands vandaan komt, maar denkt ook dat het afschaffen van de VAR niet de juiste keuze is. Volgens hen zou het juist schadelijk zijn voor de competitie en het aanzien daarvan.

Op de bijeenkomst van 6 juni zullen de clubs over het voorstel van Wolves gaan stemmen. Alleen als minstens veertien van de twintig clubs voor de wijziging stemmen, zal de VAR uit de Premier League verdwijnen. Gezien het feit dat het grootste deel van de clubs tegen de wijziging is, lijkt het er niet op dat de verandering er gaat komen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Matthijs de Ligt loopt leeg na bizarre arbitrale beslissing: ‘Het is een schande, dit is ongelofelijk!’

Matthijs de Ligt is pislink na de uitschakeling met ‘zijn’ Bayern München in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Waarom , omdat het van Wolverhamptons af komt , als dit van Manchester City was gekomen , dan werd er waarschijnlijk anders gereageerd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen