Valentijn Driessen ziet ‘een grote, bijna onverantwoorde gok’ binnen Ajax en waarschuwt

13 mei 2024, 07:54
Foto: © Talpa

Francesco Farioli is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer te worden bij Ajax, zo weet Valentijn Driessen maandagochtend te melden in zijn column voor De Telegraaf. De chef voetbal denkt dat de aanstelling van de huidige oefenmeester van OGC Nice een ‘grote, bijna onverantwoorde gok’ is voor de Amsterdammers.

“De prioriteit vraagt de aanstelling van een hoofdtrainer. Het eventueel binnenhalen van de 35-jarige Francesco Farioli - hij staat op pole - is een grote, bijna onverantwoorde gok, hoewel hij wordt omringd door de voetbalkennis en -ervaring van Louis van Gaal en Danny Blind”, schrijft Driessen stellig.

Artikel gaat verder onder video

“De Italiaan past niet naadloos in het eerder door directeur voetbal Marijn Beuker geschetste profiel van een bij voorkeur ervaren Nederlandse trainer. Ajax zou leergeld moeten hebben betaald met Alfred Schreuder en Maurice Steijn als rookies bij een topclub”, gaat hij verder. Farioli werkte nog nooit zelfstandig in één van de vier grote competities van Europa en is daarnaast geen prijzenpakker.

“Bij OGC Nice doet hij het dit seizoen redelijk en hij heeft de naam een procestrainer te zijn. Of dat voldoende is voor het grote Ajax moet blijken. Of Kroes en Beuker komen alsnog met een konijn – wellicht nummer één kandidaat Ten Hag – uit de hoge hoed”, sluit Driessen af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Miskoop vertrekt bij Ajax: Amsterdammers accepteren fors verlies van 40 procent

Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat Ajax dicht bij een akkoord is met Cruz Azul over een transfer.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

balletje rond
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

het orakel heeft weer eens gesproken en waarom 19 verhaaltjes vanaf 12 mei op deze pagina die zijn toch maar net 5de geworden wat een waanzin alleen maar AJAX

Storm
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Een trainer aanstellen is altijd een gok, behalve als je een hele grote kunt binnenhalen. Maar NL clubs kunnen geen grote trainers betalen. Bovendien stelt de competitie in NL niet veel voor. Elke trainer is een passant die NL ziet als een leuk tussendoortje. De vraag is: en waarom zou Farioli geen goede trainer voor Ajax kunnen zijn? Er is geen één argument. Elke ervaren trainer is ooit stapje voor stapje een ladder opgeklommen. En er zijn trainers genoeg die zijn ingestapt op een hoger niveau en het daar gewoon prima hebben gedaan. Maar dit is weer typisch: mensen moeten worden neergesabeld voordat ze überhaupt ergens begonnen zijn.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik ga er van uit dat Driessen een ervaren voetbaljournalist met veel kennis van zaken is, althans volgens zijn supporters hier. Ik heb alleen maar kritiek op bijna alles van hem gelezen. Dat mag, maar terug naar Farioli, als Driessen zijn twijfels over zijn eventuele aanstelling heeft, afgaande op berichtgevingen van elders en niet vanuit eigen onderzoek, -waarom ?- komt Driessen dan niet met behalve/naast Ten Hag met acceptabele alternatieven ? Namen Valentijn, Namen en niet alleen vanaf de zijlijn steeds zitten zeuren.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik begrijpt Driessen enigszins wel, gezien de trainers van de afgelopen seizoenen bij Ajax Allemaal trainers geweest die nergens wat hebben waar gemaakt, En het zou voor Ajax zuur zijn als volgend seizoen de trainer halve te moeten ontslaan omdat het niet loopt. Aan de andere kant kan het zo maar een gouden keuze zijn, wie zal het zeggen. Wij zitten in het zelfde schuitje

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het blijft een gok Goku, Frank de Boer bijvoorbeeld werd in Engeland, in Italië en in The USA, ook bij Oranje gewenst en aangesteld, maar werd binnen de kortste tijd ontslagen, ongeschikt bevonden. Mourinho zei toen (niet dat wat hij vindt en zegt altijd waar is): "De Boer is de aller slechtste coach van de Premier League" en hij had gelijk, vond ik. Dus je weet nooit wie, wat, goed of slecht je binnenhaalt, blijft een gok, een probeersel, pas achteraf wordt alles duidelijker.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Coachen in Engeland is heel iets anders dan coachen in de eredivisie. Ik zag Nottingham Forest - Chelsea. Niet om aan te zien, afgrijselijk. Tactisch leek het echt helemaal nergens op. Wel fijn dat er geen enkele Engelse club meer in de finales van de diverse Europacups zit.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Laat hem maar komen Farioli kan niet fout gaan.

Kevin Hommeles
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wellicht kan hij dan Rosario en Dolberg meenemen.

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik vindt erg vaak dat Driessen met desinformaties komt. Ik wacht af wat er echt komen gaat !!!

Gerwin
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom neemt Ajax Pascal Jansen niet als trainer? Wat is daar de reden van?

Jos Ligthart
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen is de journalist die geen verstand heeft van voetbal de coach maurice stien vond hij prima frank de boer goed alfred schreuder goed als het maar geen buitenlanders zijn de meest idiote en achterlijke uitspraken

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is Driessen, die begrijpt er werkelijk niks van. Hij schroomt niet om een analist onkundig te noemen. Pot verwijt de ketel…Dit is gewoon een mening. Xabi Alonso had een duidelijke speelstijl voor ogen, geen ervaring en als coach geen prijzenwinnaar. Is nu ongeslagen. Ja het klopt dat Farioli geen topvoetballer is, maar lijkt tactisch wel goed te zijn en heeft een speelstijl voor ogen. Geen persoon die alleen de wedstrijdopstelling maakt. Ik heb wat video’s gezien en dan zie je toch echt wel een opbouw van achteruit. Met bepaalde loopacties. Bij Ajax staat alles…stil geen beweging, apathisch en de verdediging kan de bal niet kwijt. Dat had Van ‘t Schip toch minimaal erin kunnen slijpen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen