Rutten telt tien wegblijvers op Schalke-training

Koen Freriks
4 januari 2009, 13:45   Bijgewerkt: 4 januari 2009, 15:23

Schalke 04-trainer Fred Rutten miste op de eerste training na de winterstop een groot gedeelte van zijn Zuid-Amerikaanse spelers. Liefst negen samba-voetballers lieten hun gezicht niet zien in Gelsenkirchen.

Rutten wist al dat Zé Roberto II niet zou keren van zijn vakantie. "Ik moet veel te vroeg opstaan en het is veel te koud in Duitsland. Ik kom niet meer terug", zei hij voor zijn vertrek naar Brazilië al. Ook Marcelo Bordon, Rafinha, Jefferson Farfan, Kevin Kuranyi (geboren in Brazilië), Vicente Sanchez, Carlos Grossmüller, Gustavo Varela en Carlos Zambrano lieten verstek gaan. De Georgiër Levan Kobiashvili was ook niet aanwezig, maar hij mag niet tot de samba-voetballers worden gerekend.

De reden achter de massaal genomen snipperdag is onduidelijk. Rutten wilde in Bild geen open kaart spelen. "We missen ze niet. Ik heb dit zo besloten. Waarom ze er niet zijn, houd ik voor me", aldus de Nederlander, die met Schalke dit seizoen ondermaats presteert. Die Königsblauen staan zevende in de competitie en zijn al uitgespeeld in Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen