Tomasson: "Gaf zelf aan dat het geen penalty was"

31 januari 2010, 15:33   Bijgewerkt: 31 januari 2010, 15:59

Jon Dahl Tomasson zorgde in de tiende minuut van Feyenoord-Ajax voor één van de meest besproken momenten van de klassieker. De Deen ging opzichtig naar de grond, zonder dat Ajax-doelman Maarten Stekelenburg hem raakte. Het leek een heel slechte poging om een penalty te versieren, maar Tomasson ontkent dat.

"Ik gaf zelf aan dat het geen strafschop was", liet de Deen direct na de wedstrijd weten aan FCUpdate.nl. "Ik maakte met mijn vinger een beweging richting de scheidsrechter, om aan te geven dat er niets aan de hand was. Waarom ik dan toch geel gekregen heb? Oh, dat weet ik niet. Dat moet je aan de scheidsrechter vragen."

Als Tomasson geen strafschop probeerde te versieren, waarom ging hij dan in die kansrijke positie naar de grond? "Ach", stamelt de Deen. "Ik kwam in volle vaart aangerend en kwam niet uit met mijn passen. Dan kan het gebeuren dat je valt. Van contact met Stekelenburg was geen sprake, dat kon iedereen wel zien."

Stekelenburg onderschrijft dat. "Zelfs een blinde kon zien dat ik hem niet raakte. Er zat nog wel twee meter tussen ons. Maar ik dacht even dat Vink naar de stip wees, volgens mij dacht het hele stadion dat. Gelukkig gaf hij gewoon een achterbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen