Geduld Galatasaray met Rijkaard is op

20 oktober 2010, 11:32   Bijgewerkt: 20 oktober 2010, 11:51

Frank Rijkaard is niet langer trainer van Galatasaray. De Turkse club laat woensdag op haar officiële website weten dat de Nederlandse tacticus en zij in goed overleg uit elkaar gaan. Ook assistent-coach Johan Neeskent moet vertrekken.

Galatasaray is uitermate zwak begonnen aan de 2010/2011-editie van de Süper Lig. Na acht wedstrijden, waarvan de helft werd verloren, staat de equipe uit Istanbul op de negende plaats. De achterstand op koploper Bursaspor bedraagt al acht punten. Bovendien liep Galatasaray de groepsfase van de Europa League mis omdat het in de vierde kwalificatieronde werd gevloerd door het onbekende Oekraïense Karpaty Lviv. De 4-2 thuisnederlaag van zondag tegen Ankaragücu was voor het bestuur de spreekwoordelijke druppel om Rijkaard en Neeskens te ontslaan.

De fans van Cim Bom Bom krijgen met het ontslag van het Nederlandse trainersduo hun zin. Zij schreeuwden al weken om het vertrek van Rijkaard omdat ze de matige prestaties van hun ploeg meer dan zat waren.

Rijkaard, die als coach eerder uitstekend presteerde bij Oranje en FC Barcelona, was bezig aan zijn tweede seizoen bij Galatasaray. Vorige jaargang speelde de topclub onder zijn leiding een bescheiden rol. Ondanks een wervelende start, eindigde ze slechts als derde, op elf punten van de uiteindelijke kampioen Bursaspor. Daarnaast werd de ploeg al bij de laatste 32 van de Europa League uitgeschakeld. De latere toernooiwinnaar Atletico Madrid was over twee wedstrijden te machtig.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen