Deelnemersveld WK clubs vrijwel compleet

13 november 2010, 16:17

Met de winst van Seongnam Ilhwa Chunma in de Aziatische Champions League zijn zes van de zeven startbewijzen voor het WK voor clubs, dat volgende maand in de Verenigde Arabische Emiraten plaatsvindt, vergeven. Het is alleen nog ongewisse welke deelnemer Afrika afvaardigt.

Er zal echter niemand aan twijfelen dat TP Mazembe het ticket voor Afrika grijpt. De club uit Kongo verdedigt zaterdagavond in de return van de Afrikaanse Champions League-finale namelijk een 5-0 voorsprong op Espérance ST uit Tunesië.

Internazionale moet de Europese eer hooghouden op de wereldtitelstrijd. De ploeg uit Milaan mag, evenals het Zuid-Amerikaanse Internacional, in de halve finales starten. Seongnam Ilhwa Chunma, Pachuca (Mex) en de Afrikaanse ploeg beginnen al in de kwartfinales. Zij krijgen daarin gezelschap van Oceanisch kampioen Hekari United of gastclub Al-Wahda, die in de voorronde om de laatste kwartfinaleplek strijden.

Het WK voor clubs staat van 8 tot en met 18 december op de agenda. FC Barcelona is de titelhouder, maar krijgt niet de kans de beker te verdedigen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen