Van Hooijdonk blij met Turkije: "Mooie uitdaging"

4 februari 2011, 09:40   Bijgewerkt: 4 februari 2011, 09:49

Als de laatste formaliteiten geen problemen opleveren, tekent Pierre van Hooijdonk vandaag zijn contract bij de Turkse voetbalbond. De oud-spits wordt de assistent van bondscoach Guus Hiddink en krijgt bovendien, samen met Fuat Capa, de leiding over het nationale B-elftal. Van Hooijdonk is blij met zijn verrassende carrièremove.

"Dit is een mooie uitdaging en stap in mijn carrière. In de toekomst hoop ik de cursus Coach Betaald Voetbal te doen en ergens als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Dit is een mooie gelegenheid om een kijkje in de keuken van Hiddink te krijgen en zelf bezig te zijn met een eigen elftal", zegt hij in De Telegraaf. Hij werd al eerder benaderd door Hiddink, maar kon toen geen toezegging doen omdat hij zijn woord gegeven had aan een potentiële investeerder bij NAC Breda. Als deze investeerder het voor het zeggen zou krijgen bij NAC, zou Van Hooijdonk technisch directeur worden. Dat liep echter op niets uit, waardoor Van Hooijdonk alsnog in kon gaan op Hiddinks aanbod.

Van Hooijdonk zegt nog altijd een goed gevoel te hebben bij het Turkse voetbal. "Ik heb twee jaar in Turkije gespeeld en altijd een warm gevoel voor het land gehouden. Daarom ben ik blij met deze geboden mogelijkheid. Het geeft me ook een trots gevoel, want het is toch een voetbalfunctie bij het hoogste team van het land."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen