"Ajax is bij Denen veruit populairste club"

Koen Freriks
22 mei 2011, 10:28

Ajax plukt de vruchten van de goede scouting in Denemarken. Christian Eriksen en Nicolai Boilesen blijken twee Deense pareltjes en komende zomer komt er een derde groot talent (Viktor Fischer) bij. Ajax heeft dus een uitstekende naam bij de Denen, bevestigen de Ajacieden ook.

"Ajax is met afstand de populairste club in Denemarken", zei Eriksen tegen Voetbal International. "Het grappige is dat Ajax bij ons automatisch wordt geassocieerd met succes. Of de club nou kampioen is of niet. Het helpt natuurlijk ook dat Ajax een grote Deense geschiedenis heeft. We zijn te jong om al die spelers te kennen, maar ik vind het prachtig dat Michael Laudrup hier ook heeft gespeeld."

"Mannen als Sören Lerby en Frank Arnesen kennen we alleen van de verhalen. Maar zij hebben als eerste Deense spelers bewezen hoe goed het is je buitenlandse carrière bij Ajax te beginnen." 

Omdat de Deense competitie niet zo sterk is, gaan veel jonge talenten op avontuur bij grote buitenlandse clubs. Zo ook Boilesen, die sinds kort de vaste linksback is van de Nederlandse kampioen. "Veel Deense talenten lopen stage bij buitenlandse clubs om zich te oriënteren. Toen ik vijftien was heb ik een tijdje bij AS Monaco meegetraind, een jaar later ging ik naar Manchester United."

"En ik ben bij Stade Rennes en Borussia Dortmund geweest om rond te kijken", vervolgt de 19-jarige verdediger. "Vooral mijn stage bij Manchester United was natuurlijk indrukwekkend. Maar ik heb nooit getwijfeld aan mijn keuze voor Ajax. Hier zijn de perspectieven om mezelf te ontwikkelen en door te breken veel groter. Wie weet kom ik later nog eens bij Manchester United terecht. Maar in deze fase van mijn carrière is Ajax beter voor mij."

"Ik had precies hetzelfde", aldus Eriksen. "Stage lopen bij Barcelona en Chelsea was mooi en leerzaam, maar als jonge speler kun je beter bij Ajax zijn. Mijn speelstijl past ook beter in Nederland dan bijvoorbeeld in Engeland. Daar wordt nog steeds vaak de lange bal gehanteerd, er wordt vechtvoetbal gespeeld. Ik ben meer iemand van het positiespel, dus ik ben hier op mijn plaats.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen