'Koopclub' PSV mikt voortaan op eigen jeugd

11 juni 2011, 12:08

De eigen jeugd heeft de toekomst bij PSV, zegt technisch manager Marcel Brands in gesprek met AD Sportwereld. De Eindhovense club heeft vanwege fikse financiële problemen geen geld meer om spelers te kopen en gortige salarissen te betalen.

“PSV was altijd een kopende club, maar dat moet veranderen”, reageert Brands. “Wij hebben veel geïnvesteerd in de jeugdopleiding, daar moeten we de vruchten van plukken. We willen toe naar een selectie met achttien of negentien voetballers, aangevuld met vier of vijf talenten uit de jeugdopleiding.”

“Je moet een jochie van twaalf jaar dat bij PSV komt perspectief kunnen bieden. Hij moet zien dat het écht mogelijk is om het eerste te halen”, stelt Brands. “Het gebeurt al, met Zakaria Labyad, Género Zeefuik en Stijn Wuytens. Het is belangrijk dat de talenten een opening zien naar het eerste elftal.”

De koerswijziging gaat per direct in, belooft Brands. “Wie weet maakt Erik Pieters in de toekomst een prachtige transfer naar het buitenland. Dan hebben we Abel Tamata uit de eigen jeugd klaar staan. Als je mikt op kwartfinale Champions League, kies je eerder voor een ervaren jongen. Wij slaan een andere weg in. Alleen voor spelers met een grote toegevoegde waarde betalen we meer dan een miljoen euro salaris. Dat doen we dus niet voor tien man. Dat is een duidelijk signaal. We zullen creatief moeten zijn, maar ook realistisch. Het is ons doel om in eigen land prijzen te pakken. Dat kan nog altijd met ons budget”, besluit de manager optimistisch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen