TV-inkomsten Belgische clubs blijven maar stijgen

1 juli 2011, 15:29   Bijgewerkt: 2 juli 2011, 14:40

De inkomsten die de Belgische Pro League-clubs genereren door de verkoop van de uitzendrechten blijven maar stijgen. Onlangs gingen de tv-rechten voor in totaal 55 miljoen euro onder de hamer. En dat bedrag gaat alleen maar oplopen, daar Telenet vrijdag heeft laten weten dat het vanaf 2012 alle Pro League-duels gaat uitzenden.

Voor komend seizoen deelt Telenet de rechten nog met Belgacom. Telenet kiest per speelronde drie duels om in de huiskamers te brengen, de overige vijf mag Belgcom vertonen. Maar nu heeft Telenet ook de rechten voor die potjes in de wacht gesleept.

“Vanaf het seizoen 2012/13 ontvangen de Pro League-clubs wellicht 57 miljoen euro, dat is twee miljoen extra in vergelijking met dit jaar. Het jaar daarop wordt dat met de indexatie zelfs 60 miljoen euro", weet afscheidnemend Pro League-voorzitter Ivan De Witte te melden aan Sporza.

Ook de Belgische tv-kijker gaat erop vooruit. Om alle wedstrijden te kunnen zien, heeft deze volgend seizoen twee decoders nodig. Maar vanaf de zomer van 2012 is één van Telenet genoeg. Belgacom blijft overigens wel zendgemachtigde aangezien de deal die Telenet heeft gesloten niet exclusief is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen