Kompany: "Kijken hoe sterk België in breedte is"

Ger
10 augustus 2011, 09:52   Bijgewerkt: 10 augustus 2011, 11:02

België speelt woensdagavond een oefeninterland tegen Slovenië. De Rode Duivels moesten het echter wel stellen zonder de geblesseerde Thomas Vermaelen, Jan vertonghen, Nacer Chadli en Marvin Ogunjimi. Dat hoeft volgens verdediger Vincent Kompany geen probleem te zijn.

"Dit is een kans om te zien hoe sterk we zijn in de breedte", zegt Kompany tegen Sporza. "En de druk voor deze wedstrijd is toch minder omdat het vriendschappelijk is. We spraken ook al over de loting voor de WK-voorronde, want dat WK is ons grote doel. Maar we focussen eerst op de komende duels, daar kunnen we ook nog iets moois van maken. We kijken naar de toekomst en gaan voor negen op negen in wat nog rest in onze EK-campagne."

Bondscoach Georges Leekens stelt vast dat het met de sfeer wel goed zit bij de Belgische selectie. "Oefenduels in augustus vallen steeds in een moeilijke periode, maar iedereen is plichtsbewust, hongerig en ik ben blij dat mijn spelers weer samen zijn. De wedstrijd tegen Slovenië is op lange termijn interessant om het Balkan-voetbal te leren kennen. We zitten toch op weg naar het WK 2014 in de groep met Kroatië, Servië en Macedonië."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen