De Boer vreest voor 'grote hap uit kwaliteit'

2 mei 2012, 23:14

Ajax-trainer Frank de Boer was ondanks alle feestvreugde over de zojuiste behaalde landstitel al bezig met de toekomst. De ploeg is nu twee keer op rij landskampioen geworden, maar dreigt deze zomer een aantal bepalende spelers te verliezen. André Ooijer stopt, terwijl Gregory van der Wiel en Jan Vertonghen vermoedelijk vertrekken.

"Dat zijn internationaal gelouterde spelers, dat kan je niet zomaar opvangen. Als dat soort jongens vertrekken, is dat een grote hap uit de kwaliteit van de ploeg. Daar moeten we niet al te moeilijk over doen, maar je begint dan wel weer aan een heel nieuw proces. Jongere jongens zullen dan sneller op moeten staan", stelt hij.

De Boer benadrukt vooral de rol van Ooijer. "Hij was niet alleen op het veld, maar ook daar buiten heel belangrijk. Hopelijk hebben andere jongens dat gezien en kunnen ze de vlag wat dat betreft van hem overnemen. Je hebt namelijk altijd leiders nodig."

Die leiders hebben Ajax dit seizoen de titel bezorgd, weet De Boer. "Binnen de club zijn heel wat strubbelingen geweest, maar in de ploeg leefde vooral na de winterstop heel erg het gevoel dat we elkaar allemaal keihard nodig hebben. Deze titel is voor mij dan ook de titel van het collectief. Sommige jongens hebben de boel op gang getrokken en de rest meegekregen. Daar kunnen we met z'n allen heel trots op zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen