Defensief Engeland houdt stand tegen Frankrijk

11 juni 2012, 19:50   Bijgewerkt: 12 juni 2012, 14:49

De topper in Groep D tussen Frankrijk en Engeland heeft geen winnaar opgeleverd. In Donetsk hadden de Fransen een enorm veldoverwicht, maar het slaagde er na rust niet in om het verdedigend spelende Engeland op de knieën te krijgen. Voor de pauze had Joleon Lescott de Engelsen op voorsprong gekopt, Samir Nasri maakte gelijk.

“Hebben jullie er een beetje vertrouwen in?”, vroeg een tv-verslaggever deze week aan een groep Engelse supporters in Krakow. “Absoluut niet”, reageerden de fans eensgezind. Engeland was naar Polen en Oekraïnse afgereisd met het zwakste team sinds jaren, vonden ze. Bovendien was Wayne Rooney, de grote vedette van de ploeg, voor de eerste twee wedstrijden op dit Europees kampioenschap geschorst. Dat kon dus nooit wat worden, zo luidde de algemene opinie van de Engelse supporters.

De fans die er wél waren, zagen een mooi potje voetbal. Frankrijk was de ploeg met het balbezit, Engeland wachtte af en loerde op de counter. Met Ashley Young, Danny Welbeck en Alex Oxlade-Chamberlain voorin is dat geen slechte tactiek, bleek al snel. Met name in het eerste deel van de wedstrijd was het voldoende om Frankrijk in de problemen te brengen. Nadat James Milner een open kans gemist had, zorgde Joleon Lescott zelfs voor de 1-0. De centrale verdediger, de vervanger van de geblesseerde Gary Cahill, kroop bij een vrije trap van Steven Gerrard bij de tweede paal voor zijn man en kopte knap in.

Die tussenstand speelde het counterende Engeland in de kaart, maar vanaf dat moment had Frankrijk de zaken beter op orde. De gelijkmaker van Samir Nasri, vijf minuten voor tijd, was dan ook volledig terecht. Hij klopte Joe Hart, zijn keeper bij Man City, met een schot in de korte hoek. Hart ging daarbij niet helemaal vooruit.

Met 1-1 leek Engeland dik tevreden, Frankrijk minder. Maar tegen een Engelse muur is het lastig kansen creëren, ondervonden de Fransen. Vrijwel de gehele tweede helft speelde zich af op de speelhelft van Engeland, maar echt dicht bij de 2-1 was de ploeg van bondscoach Laurent Blanc zelden. Middenvelder Yohan Cabaye was nog het meest dicht bij een goal, maar zijn halve volley ging een paar decimeter naast.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen