FC Twente maakt er 'slechts' drie in Andorra

12 juli 2012, 21:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

UE Santa Coloma kan tevreden zijn. De ploeg uit Andorra ging de return in de Europa League-voorronde tegen FC Twente in met de intentie de schade zo klein mogelijk te houden en dat lukte. Voor eigen publiek verloor Santa Coloma met 'slechts' 0-3.

Een kinderhand is snel gevuld, bleek vorige week. Na de 6-0 nederlaag in Enschede was coah Luis Aloy van Santa Coloma vooral trots. "Ik had er vooraf rekening mee gehouden dat het verschil te groot zou zijn en de wedstrijd met deze score zou kunnen eindigen. Toch ben ik bijzonder tevreden over het werk dat mijn spelers geleverd hebben. Ze hebben naar hun mogelijkheden gespeeld en zelfs meer dan dat", zei hij.

Voor de return, voor eigen publiek, was het doel van Santa Coloma dus helder: de 'prestatie' van de heenwedstrijd evenaren of misschien overtreffen. Aan de volgende ronde dacht niemand, het belangrijkste was om een monsterscore te voorkomen.

Even leek dat te gaan mislukken, want door goals van Willem Janssen (penalty), Peter Wisgerhof en Glynor Plet stond het al bij rust 0-3. Maar ongetwijfeld tot grote vreugde van coach Aloy hield Santa Coloma de boel daarna dicht. Het bleef 0-3.

Voor FC Twente zal het allemaal weinig uitmaken. Het verplichte nummer zit er op, de ploeg gaat naar de volgende ronde. Daarin is Inter Turku uit Finland de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen