Advocaat vindt kritiek Zwolle-directeur 'belachelijk'

25 september 2012, 09:38

Edward van Wonderen was geen bekende naam in de voetbalwereld, maar sinds dit weekend wel. De algemeen directeur van PEC Zwolle uitte via Twitter forse kritiek op Ola Toivonen, die volgens hem beter op een vliegveld kan werken. Hij noemde de aanvaller van PSV een 'mafkees'. Merkwaardig, vindt PSV-trainer Dick Advocaat.

Naast Van Wonderen liet ook Feyenoord-trainer Ronald Koeman zich kritisch uit over Toivonen. Maar dat vindt Advocaat een ander verhaal. "Koeman was direct betrokkene en heeft wat mij betreft recht van spreken", zegt de coach van de Eindhovenaren op de website van Voetbal International. "Wat die man van PEC Zwolle wil bereiken vraag ik me af. Dat iemand met zijn functie zich zo uitlaat is te belachelijk voor woorden."

Advocaat begrijpt de uitlatingen van Koeman wel. "Ronald irriteerde zich omdat Toivonen op het randje speelde. Maar ik denk dat hij hem maar wat graag in zijn ploeg zou willen hebben. Sterker nog, ik denk dat iedere coach zo'n speler in zijn team wil hebben. Ik heb hem vorig jaar veel zien spelen en het sprak me juist aan dat hij op het randje, zo irritant speelde. Dat had ik dit seizoen nog helemaal niet van hem gezien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen