Van Hanegem over Ajax: "Wordt gewoon zielig"

8 oktober 2012, 09:50   Bijgewerkt: 8 oktober 2012, 09:57

Willem van Hanegem benut zijn column in AD Sportwereld maandag om eens uit te halen naar Ajax. De voormalig middenvelder vindt dat er weinig deugt van het spel van de landskampioen. Dat baseert hij op de wedstrijden tegen Real Madrid en FC Utrecht.

"Het is eigenlijk te gek voor woorden dat Ajax tegen zowel Real Madrid als FC Utrecht, twee nogal verschillende elftallen, met precies hetzelfde probleem geconfronteerd wordt. De ploeg komt direct in moeilijkheden als de tegenstander Ajax onder druk zet", aldus de oud-international. "Het balbezit en het positiespel, meestal in de achterste linie, is op het eerste gezicht goed verzorgd bij Ajax, maar zodra de tegenstander in balbezit is, komen ze er voetballend nauwelijks meer uit. Ze hebben te veel tijd nodig, missen de snelheid van handelen en de concentratie om snel weer in balbezit te komen."

"Vooral in zo'n wedstrijd tegen Real Madrid wordt het gewoon zielig", vindt Van Hanegem. "Volgens mij ligt de oplossing van dit probleem in de trainingen. Er moet over de gehele linie, vermoed ik, harder getraind worden in ons profvoetbal. Je moet meer van je spelers eisen. En daarbij mag er geen mededogen met onvermogen zijn."

Van Hanegem vindt dat Ajax sneller van de eigen defensie weg moet spelen. "Van balbezit op zich moet je geen doelstelling maken, balbezit in een hoog tempo op de helft van de tegenstander, dat moet het doel zijn. Ik snap best dat je zoiets tegen Real niet meteen waarmaakt. Maar tegen Utrecht, met alle respect, mogen de spelers van Ajax niet de onderliggende partij worden. Dan is er structureel iets mis in je selectie."

Van Real Madrid verloor Ajax deze week met 4-1, tegen FC Utrecht werd het 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen