"Martins Indi kan vaste linksback van Oranje blijven"

20 oktober 2012, 09:50   Bijgewerkt: 20 oktober 2012, 10:44

Bruno Martins Indi heeft het in zich om de komende tien jaar de linksback van het Nederlands elftal te blijven. Dat meent althans zijn trainer Ronald Koeman. Zelf gebruikt hij de 20-jarige verdediger liever in een meer centrale rol. Martins Indi zal daarom zondag, wanneer Feyenoord het in Venlo opneemt tegen VVV weer 'gewoon' in het centrum worden opgesteld.

"Ik denk dat hij hier uiteindelijk ook centraal zal blijven staan. Maar bij Feyenoord heeft hij ook al op de linksbackplaats gespeeld als we helemaal compleet waren. Als ik naar zijn leeftijd kijk, denk ik dat het Nederlands elftal voor een heleboel jaren in elk geval uit de brand is op de linksbackpositie", aldus Koeman zaterdag in De Telegraaf.

Wat Koeman betreft is de rek er nog lang niet uit bij zijn pupil. "Op basis van de dingen die ik nu elke dag van hem zie, zit er nog zoveel rek in bij hem. Ik vind dat hij op deze leeftijd al een groot compliment verdient. Als ik zie hoe zelfverzekerd hij is, hoe hij bij het Nederlands elftal durft te voetballen en hoe hij zich op alle fronten manifesteert, dan is het logisch dat hij nog hogerop gaat komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen