Moisander over tweede geel: "Geen slimme actie"

28 oktober 2012, 15:47

In zijn eerste klassieker maakte Niklas Moisander geen beste beurt. De verdediger van Ajax kreeg twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Vanaf de kant zag Moisander zijn ploeg vervolgens een 1-2 voorsprong uit handen geven.

Moisander vond zijn rode kaart overdreven, zegt hij tegen de verzamelde pers in de Kuip. "Die tweede gele kaart kon de scheidsrechter inderdaad geven, maar mijn eerste kaart was onterecht. Ik speelde puur de bal. Daarna raakte ik Clasie nog wel, maar dat was omdat hij te laat was. Dus één van de twee kaarten was oké, allebei zeker niet."

Die eerste gele kaart was inderdaad wat zwaar bestraft, maar feit is wel dat Moisander daarna, met dus geel op zak, een overtreding maakte die goed was voor geel. "Niet slim", geeft de Finse verdediger toe. "Ik neem het mezelf ook kwalijk. Wat ik dacht toen ik rood kreeg? Ik was verbaasd, want het leek er eerst op dat de scheidsrechter niets ging doen. En daarna voelde ik natuurlijk teleurstelling. Het gevoel om de rest van je ploeg zo achter te laten, met nog twintig minuten te gaan, is niet leuk. Of ik me schuldig voel dat we daarna de voorsprong niet vast hebben gehouden? Een beetje wel, ja."

Toch benadrukt Moisander dat de 2-2 vooral de verdienste was van Graziano Pelle, niet zozeer van het feit dat Feyenoord met een man meer speelde. "Zo'n doelpunt is bijna niet te verdedigen", zegt hij over de goal van Pelle, met wie hij ooit samen speelde bij AZ. De Italiaan scoorde met een halve omhaal. "Grote klasse van Graziano", vindt hij.