Rijkaard: "Heb fundament succes Barça niet gelegd"

31 december 2013, 08:35

De hegemonie van FC Barcelona in het Spaanse én Europese voetbal ontstond een kleine tien jaar geleden, in de periode dat Frank Rijkaard op de bank zat. Met de Nederlander als coach werd de ploeg in 2005 voor het eerst sinds jaren weer eens landskampioen en won het een jaar later bovendien de Champions League.

Sinds die successen zijn de prijzen van Barça niet aan te slepen. Het werd de laatste vier seizoenen drie keer kampioen van Spanje, sleepte nog tweemaal de Champions League binnen en kroonde zich even zo vaak tot beste clubteam ter wereld.

Rijkaard, nu bondscoach van Saudi-Arabië, ziet zichzelf echter niet als de man die het fundament voor het huidige succes van FC Barcelona gelegd heeft. "Absoluut niet", zegt hij op de website van wereldvoetbalbond FIFA. "Ik was slechts een passant. Ik heb inderdaad succes gehad, maar dat was vooral een succes van de hele club."

"Ik denk dat het huidige succes van FC Barcelona komt door het feit dat de club jarenlang geïnvesteerd heeft in eigen jeugd", zegt hij. "Er kwamen spelers door uit de eigen opleiding, die de filosofie en cultuur van de club kennen en uitstralen. Als coach hoef je je eigenlijk alleen maar aan te passen aan deze spelers en de speelwijze."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen