Toptransfers komen te laat voor AGOVV

Jw
22 juli 2013, 17:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dries Mertens en Nacer Chadli hadden AGOVV kunnen redden als ze eerder waren verkocht. Door de miljoenentransfers van de twee Belgen had de inmiddels failliete club uit Apeldoorn recht gehad op een fikse opleidingsvergoeding. Dat zou de club in één keer uit de brand hebben geholpen. De hulp komt echter te laat.

"Natuurlijk zijn we heel trots dat bij AGOVV opgeleide jongens voor zulke grote clubs gaan spelen. Maar de keerzijde van de medaille is wel dat het te laat komt voor 'mijn' club", citeert De Telegraaf Ton van Beek, voorzitter van supportersvereniging Blauw Hart.

"Van deze twee transfers hadden we de financiën op orde kunnen hebben om door te gaan”, aldus Van Beek. "Dan was per speler een paar ton binnengekomen en had AGOVV de schuld bij de belastingdienst in één keer kunnen afbetalen. Dat doet pijn. Als dit een half jaar eerder was gebeurd, had Apeldoorn nu nog een betaaldvoetbalclub gehad."

AGOVV zou recht hebben gehad op vier procent van de transfersommen, omdat de aanvallers voor hun twintigste enkele jaren in Apeldoorn speelden. AGOVV ging begin dit jaar vlak voor het honderdjarig bestaan failliet. Het is niet geheel duidelijk of de amateurtak van AGOVV nog recht heeft op de opleidingsvergoeding. Dat is een zaak voor de curator.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen