Ajax-spits Sigthórsson heeft één doel: "Fit blijven"

27 juli 2013, 11:13

Hij begint aan zijn derde seizoen als Ajacied, maar voor Kolbeinn Sigthórsson voelt het misschien wel als zijn eerste. Want na twee seizoenen vol blessureleed is de spits uit IJsland eindelijk helemaal fit. Dat hoopt hij een jaar te blijven.

"Ik voel me fit en scherp", zegt Sigthórsson, die in de zomer van 2011 overkwam van AZ, op de Ajax-nieuws/Ajax-nieuwsarchief/Ajax-nieuwsartikel/Sigthorsson-fitter-dan-ooit-aan-de-start.htm" target="_blank">site van zijn club. "Ik ben heel goed de zomer doorgekomen. In mei baalde ik echt dat het seizoen was afgelopen, ik begon echt in mijn ritme te komen. Verplichte rust eigenlijk, maar tijdens mijn vakantie heb ik wel een beetje doorgetraind. In de voorbereiding met Ajax verloopt alles tot nu toe ook echt zoals gehoopt."

De spits hoopt eindelijk eens een seizoen te kennen zonder fysieke problemen. "Fit blijven, dat is mijn nummer één doel dit jaar", benadrukt de pas 23-jarige IJslander. Een bepaald aantal doelpunten dat hij wil maken, heeft hij niet in zijn hoofd. "Als ik veel wedstrijden speel en in een ritme kom, hoop ik dit seizoen vanzelf veel doelpunten te maken. Daarom is die focus op het fit blijven nog belangrijker."

Met Ajax opent Sigthórsson het seizoen vanavond tegen AZ, zijn oude club. "Ik ken nog aardig wat jongens van dat team, heb ook nog geregeld contact met ze. AZ heeft dit seizoen ook weer een paar nieuwe spelers aangetrokken, dus het is moeilijk om in te schatten hoe sterk ze zijn en hoe ze gaan spelen. Wij leggen de druk in ieder geval bij onszelf, we gaan vol voor de winst", blikt hij vooruit op de Johan Cruijff Schaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen