Cillessen vervangt geblesseerde Vorm tegen Turkije

Ger
15 oktober 2013, 19:00   Bijgewerkt: 15 oktober 2013, 19:42

Jasper Cillessen maakt in de afsluitende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije zijn rentree in het Nederlands elftal. De doelman, die bij zijn club Ajax pas sinds kort de voorkeur heeft gekregen boven Kenneth Vermeer, mag dinsdagavond vanaf het eerste fluitsignaal beginnen.

Cillessen, die in juni tegen Indonesië debuteerde in Oranje, krijgt een kans vanwege blessureleed bij Michel Vorm. De sluitpost van Swansea City kampt met een pijnlijke pols. Bondscoach Louis van Gaal geeft Wesley Sneijder op het middenveld de voorkeur boven Rafael van der Vaart. Verder neemt Leroy Fer de plek over van de licht geblesseerde Kevin Strootman en vervangt Jordy Clasie de geschorste Nigel de Jong. In de verdediging neemt Bruno Martins Indi de plaats in Jeffrey Bruma. De aanval is hetzelfde als tegen Hongarije, dat vrijdag met 8-1 werd verslagen.

Oranje is al enige tijd zeker van een WK-ticket, terwijl Turkije aast op de tweede plaats in de poule. Die positie geeft recht op deelname aan de play-offs.

Opstellingen

Turkije: Volkan Demirel; Gökhan Gönül, Semih, Ömer Toprak, Hasan Ali; Olcan, Mehmet Topal, Selcuk Inan, Arda; Burak, Umut

Nederland: Cillessen; Janmaat, Vlaar, Martins Indi, Blind; Clasie, Sneijder, Fer; Robben, Van Persie, Lens

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen