Schöne door geringe speeltijd niet lekker in zijn vel

18 oktober 2013, 11:24

Ajax gaat aanstaande zaterdag (20.45 uur) op bezoek bij koploper FC Twente. Bij een overwinning passeren de Amsterdammers Twente op de ranglijst van de Eredivisie. Ajax ziet Siem de Jong en Niklas Moisander terugkeren van blessures, maar zal het in Enschede nog steeds zonder middenvelder Lerin Duarte moeten stellen. Dit vergroot de kansen voor Lasse Schöne, op het middenveld van de Ajacieden.

Schöne moest in de interlandonderbreking toezien hoe Denemarken er bekaaid vanaf kwam, toen Italië in de slotfase langszij kwam in een onderling duel (2-2). “Balen hoe het tegen Italië is gelopen. Ik keek vijf minuten voor tijd nog op teletekst en toen stonden we nog voor. Italianen, hè”, aldus de Deense middenvelder volgens AD Sportwereld.

De Ajacied heeft zelf naar eigen zeggen wel eens betere tijden meegemaakt: “Als je niet wekelijks speelt, zit je niet top in je vel. De trainer kiest de laatste weken voor Christian Poulsen. Dat is zijn goed recht. Ik moet zorgen dat de trainer niet om mij heen kan.”, zo stelt de middenvelder.

Voor Ajax breken de aankomende weken twee momenten van de waarheid aan. Eerst gaan de Amsterdammers op bezoek bij Twente, alvorens Ajax dinsdag in Schotland tegen Celtic speelt in de Champions League. Schöne beschouwt zijn ploeg als favoriet voor de topper tegen de tukkers: “Het is duidelijk dat we tegen Twente een goede stap kunnen zetten. Wie favoriet is? Ajax. Dat is altijd favoriet.”

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen