Van Marwijk: "Trainingen in plaats van oefeninterlands"

22 november 2013, 12:07

Het feit dat veel clubs internationals geblesseerd zien terugkeren van interlands doet de laatste tijd veel stof opwaaien. Bert van Marwijk, de coach van Hamburger SV, zag dat zijn aanvoerder Rafael van der Vaart met een blessure terugkeerde van het Nederlands elftal. De oefenmeester opteert voor een andere aanpak bij nationale elftallen: gezamenlijke trainingen, in plaats van oefeninterlands.

Van Marwijk toont zich innovatief, door het volgende idee te poneren:de nationale elftallen komen wel bijeen, niet voor vriendschappelijke wedstrijden, maar voor gezamenlijke trainingen. “Daarvan profiteert iedereen. Maar het geld speelt inmiddels een grote rol”, zegt Van Marwijk tegen MOPO. De HSV-coach weet dat dit niet zal gebeuren: “Daarom kan ik mijn mening wel luidkeels gaan verkondigen, maar er zal weinig gehoor voor zijn. Maar er gaat een moment komen dat er iets veranderd moet worden”, aldus Van Marwijk.

Overigens heeft Van Marwijk vertrouwen in een snelle revalidatie van zijn aanvoerder Van der Vaart: “Ik denk niet dat hij vier weken buitenspel staat. Ik heb de enkel gezien en mijn gevoel zegt me dat het herstel sneller gaat. Maar misschien zeg ik dat alleen maar, omdat ik het zo irritant vind dat hij ontbreekt", zo stelt de oefenmeester van HSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen