Pover Club Brugge loopt tegen blamage aan

26 december 2013, 22:31

Club Brugge heeft het voetbaljaar 2013 in mineur afgesloten. De ploeg van coach Michel Preud'homme (ex-FC Twente) verloor donderdag in het eigen Jan Breydel Stadion met 1-2 van laagvlieger Waasland-Beveren, waar de Nederlander Bas Sibum zoals gebruikelijk in de basis stond.

Club Brugge beleefde nochtans een droomstart. Vanwege een handsbal van Karim Belhocine kreeg de thuisploeg al in de tweede minuut een penalty toegekend. Deze werd binnen geschoten door voormalig PSV'er Timmy Simons. Binnen twee minuten was het evenwicht echter hersteld, doordat Mijusko Bojovic raak kopte uit een vrije trap van Robin Henkens.

Daarna was Club Brugge niet bij machte om opnieuw de leiding te nemen. In de 52ste minuut kwam Waasland-Beveren zelfs op 1-2, door toedoen van Ivan Trickovski. De Macedoniër, uitgerekend gehuurd van Club Brugge, werd bediend door Robert Demjan. Die kwam in balbezit nadat Simons zich volledig verkeek op een diepe bal van Sibum. Dat was de nekslag voor Club Brugge. Het spel van blauw-zwart was nadien dusdanig zwak, dat de 1-3 meer in de lucht hing dan de 2-2.

Club Brugge had bij winst de koppositie in de Pro League (tijdelijk) overgenomen van Standard Luik, maar staat nu derde met 43 punten. De achterstand op Anderlecht, dat eerder op de dag van Zulte Waregem won (1-0), bedraagt één punt. Standard heeft 45 punten en gaat vrijdag bovendien nog op visite bij KV Kortrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen