Vlemmings: "Frank de Boer had ook geen ervaring"

27 december 2013, 08:23

Risicoloos is de keuze van Roda JC Kerkrade voor Jon Dahl Tomasson als nieuwe trainer niet. De Deen heeft amper ervaring als hoofdcoach op het hoogste niveau, maar kon een contract tot 2017 tekenen. Toch denkt Leon Vlemmings, de technisch directeur van Roda, niet dat zijn ploeg een gok genomen heeft.

Het feit dat Tomasson weinig ervaring heeft, zegt Vlemmings weinig. "Frank de Boer had ook geen ervaring toen hij bij Ajax werd aangesteld en hetzelfde geldt voor Phillip Cocu. Het is een goede ontwikkeling in het Nederlandse voetbal om jonge trainers met een rijk voetbalverleden aan te stellen. Veel belangrijker vind ik dat Jon Dahl een winnaar is die de eigenschappen heeft van een moderne trainer", zegt hij in De Telegraaf.

Vlemmings, die Tomasson vorig seizoen als assistent-trainer onder zijn hoede had bij Excelsior, is er van overtuigd dat de Deense oud-international Roda omhoog kan helpen. "Wij hebben een selectie die makkelijk in staat moet zijn om hoger te eindigen dan de vijftiende plaats waar we nu staan", stelt de beleidsmaker.

De 37-jarige Tomasson zette pas twee jaar geleden een punt achter zijn actieve carrière.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen