Blackburn dwingt Man City tot return in FA Cup

Jw
4 januari 2014, 15:47   Bijgewerkt: 4 januari 2014, 15:52

Manchester City is in de FA Cup nog niet af van Blackburn Rovers. De club uit de Championship hield zaterdag in eigen huis kranig stand tegen de titelkandidaat uit de Premier League: 1-1. Door het gelijkspel moeten de ploegen op herhaling in het stadion van Manchester City.

Blackburn Rovers staat in de Championship op een teleurstellende tiende plaats, maar hield in de eerste helft goed stand tegen Manchester City. Het was dan ook nogal zuur voor de thuisploeg dat City op slag van rust op voorsprong kwam. Edin Dzeko kopte de bal door uit een corner en Alvaro Negredo profiteerde daarvan. De Spanjaard schoot van dichtbij raak: 0-1.

De Rovers werkten na rust hard om de score gelijk te trekken en dat lukte al vrij snel. City-doelman Costel Pantilimon verwerkte een kopbal niet volledig weg, waardoor Scott Dann uit de rebound kon scoren. Negredo kreeg vlak na de gelijkmaker een dot van een kans om City weer op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal ging van dichtbij naast. De tweede helft was boeiend om naar te kijken. In de slotfase keeg Dedryck Boyata nog zijn tweede gele kaart, waardoor Manchester City de wedstrijd eindigde met tien man.

Blackburn Rovers was niet meer bij machte om er nog een overwinning uit te slepen, maar een gelijkspel mag natuurlijk al een verrassing worden genoemd. In de return zal blijken of Manchester City thuis wel de volgende ronde van de FA Cup kan bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen