Denswil wil zich terugknokken in basiself Ajax

23 januari 2014, 13:17

In de bekerwedstrijd tegen Feyenoord kreeg Stefano Denswil weer eens een kans bij Ajax. De jonge centrumverdediger leek na het vertrek van Toby Alderweireld een vaste waarde te worden, maar heeft door de stormachtige ontwikkeling van Joël Veltman een stapje terug moeten doen. Als het aan Denswil ligt, komt daar snel verandering in. "Op de bank zitten is klote."

Ruim drie maanden geleden leek de doorbraak van Stefano Denswil bij Ajax een feit. De verdediger kreeg na het vertrek van Alderweireld naar Atletico Madrid een basisplaats, maakte vooral veel indruk in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan (1-1), waarin hij in blessuretijd de 1-0 maakte, en werd al genoemd als kandidaat voor de WK-selectie van Oranje. Maar niet hij, maar generatie- en ploeggenoot Joël Veltman maakte de stap naar het Nederlands elftal. De ruim één jaar oudere Veltman miste de eerste maanden van dit seizoen door een blessure en toen hij weer fit was, veroverde hij snel een plek in de Ajax-formatie en bij Oranje. Veltman vormt nu met Niklas Moisander het ideale centrum van coach Frank de Boer, Denswil moet toekijken.

In de bekerkraker tegen Feyenoord (3-1) kreeg Denswil weer eens een kans, omdat De Boer een aantal vaste krachten aan de kant liet. De Zaandammer stond centraal achterin met Veltman en hoewel zijn ploeg de wedstrijd won, was Denswil niet tevreden over zijn eigen spel. "Ik vind dat ik veel beter kan. Hoe het komt dat ik mijn niveau niet haalde, is moeilijk te zeggen. Misschien miste ik wat ritme, het was natuurlijk een tijdje geleden dat ik een wedstrijd op dit niveau gespeeld had. Voor de winterstop heb ik één keer mee kunnen doen met Jong Ajax in de Jupiler League, verder zat ik telkens op de bank bij het eerste."

Door de zege op Feyenoord is de kans dat Denswil de komende maanden speeltijd krijgt, groter geworden. De Amsterdammers doen nog op drie fronten mee (competitie, beker en Europa League) en krijgen het met name in de maanden februari en maart dus druk. "Dat klopt, we krijgen nog genoeg wedstrijden. Dat biedt kansen", zegt Denswil. Met de zeges op PSV en Feyenoord is Ajax uitstekend begonnen aan 2014, maar de buit is nog niet binnen. "Alles ligt nog open. Daarom was deze overwinning op Feyenoord ook zo belangrijk. We kunnen veel beter dan we woensdag hebben laten zien, maar lelijk winnen hoort er ook bij. In onze eerste wedstrijden van dit jaar tegen PSV en Feyenoord begonnen we niet goed, maar wonnen we wel. Dat is nu even het belangrijkste."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen