Geen derbykoorts bij Vd Berg: "Wedstrijd als alle andere"

24 januari 2014, 14:24   Bijgewerkt: 24 januari 2014, 15:07

In Friesland zijn veel voetballiefhebbers in de ban van de derby tussen SC Cambuur en sc Heerenveen, zondag in Leeuwarden. Bij supporters leeft deze wedstrijd enorm, maar bij de hoofdrolspelers blijkt dat minder het geval te zijn. Bij Heerenveen-middenvelder Joey van den Berg is geen enkele sprake van 'derbykoorts'.

Van den Berg leeft ontspannen toe naar de wedstrijd, zegt hij op site van zijn club. "Zondag bij de warming-up gaat het ongetwijfeld kriebelen. Maar het is een wedstrijd als alle andere. Wij kijken naar de ranglijst en willen winnen. Ik kan me de sentimenten bij de supporters voorstellen, maar we moeten ons niet gek laten maken. Alleen de punten tellen", zegt hij. "Voor sommige fans is het seizoen geslaagd als we twee keer van Cambuur winnen, maar dat geldt niet voor de spelers. Wij kijken naar de ranglijst en de eindstand, daar draait het om."

Coach Marco van Basten sluit zich daarbij aan. "De supporters maken zich druk, voor ons is het een gewone wedstrijd waar we ons goed op voor moeten bereiden. De belangen zijn wel groot. Cambuur moet winnen om van de onderste plaatsen weg te blijven en wij willen zo lang mogelijk die vijfde plek vast zien te houden."

Eerder dit seizoen won sc Heerenveen thuis met 2-1 van de provinciegenoot. "Thuis zijn we goed weggekomen", weet Van den Berg. "Cambuur was toen voetballend beter. Het is een goed elftal dat alleen moeite heeft met scoren. Ik acht de kans groot dat wij winnen. Kwalitatief zijn wij beter, dat moeten we op het veld laten zien."

De Friese derby tussen SC Cambuur en sc Heerenveen begint zondag al om 12.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen