Ajax met Vermeer, Riedewald en De Jong in basis

6 februari 2014, 19:37   Bijgewerkt: 6 februari 2014, 19:45

Jaïro Riedewald staat tegen FC Groningen voor het eerst in de basis bij Ajax. De linksback speelt op de plek van Nicolai Boilesen, die uit voorzorg rust krijgt en niet tot de wedstrijdselectie behoort. Door Riedewald links achterin te posteren, zorgt coach Frank de Boer ervoor dat Daley Blind op het middenveld kan blijven.

Het is voor Riedewald de tweede keer dat hij in competitieverband in actie gaat komen voor Ajax. De jonge verdediger maakte eind december tegen Roda JC zijn debuut en boog toen met twee goals in de slotfase een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege. Riedewald is niet de enige opvallende naam in de basis van Ajax tegen FC Groningen. Op doel staat Kenneth Vermeer, hij vervangt de geblesseerde Jasper Cillessen. In de spits staat Siem de Jong, hij maakte zondag tegen FC Utrecht (1-1) als invaller zijn rentree na een blessureperiode. De aanvoerder vormt een voorhoede met Lasse Schöne en Bojan Krkic, Viktor Fischer zit op de bank.

Bij FC Groningen staat Yoëll van Nieff voor het eerst in de basisopstelling. Hij werd eind januari teruggehaald van FC Dordrecht, dat hem gehuurd had, en kwam zaterdag tegen AZ na rust als invaller in de ploeg.

Ajax kan tegen FC Groningen profiteren van de nederlaag die concurrent Vitesse eerder deze week leed tegen AZ (0-2). Bij winst loopt de voorsprong van de Amsterdammers op de ploeg uit Arnhem op tot vijf punten.

De competitiewedstrijd tussen Ajax en FC Groningen in de Amsterdam ArenA begint om 20.45 uur.

Opstellingen

Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Riedewald; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, De Jong, Bojan

FC Groningen: Bizot; Burnet, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Van Nieff, Kieftenbeld, Chery; Kostic, De Leeuw, Kirm

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen