Eriksen leidt ontsnapping Spurs in, Stevens klaar

27 februari 2014, 23:23   Bijgewerkt: 27 februari 2014, 23:52

Tottenham Hotspur is door het oog van de naald gekropen in de tweede ronde van de Europa League. De Londense club stevende donderdag tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk af op kansloze uitschakeling, maar stelde in de laatste 35 minuten orde op zaken. Christian Eriksen hielp The Spurs over het dode punt. De Deense oud-Ajacied tekende voor de gelijkmaker. Het werd uiteindelijk 3-1, net voldoende voor Tottenham na de 1-0 nederlaag in Oekraïne van vorige week.

Roman Zozulya leek in de 47ste minuut het lot van Tottenham Hotspur te bezegelen met de 0-1. Daardoor moesten de Engelsen immers drie keer scoren voor een plek in de volgende ronde. Maar een rode kaart van doelpuntenmaker Zozulya, na iets meer dan een uur spelen, bleek het juiste medicijn voor The Spurs. Eriksen had zeven minuten eerder al voor de gelijkmaker getekend uit een vrije trap. Emmanuel Adebayor maakte vervolgens met treffers in de 65ste en 69ste minuut - de eerste werd voorbereid door Eriksen - de ommekeer compleet.

Tottenham speelt in de achtste finales tegen Benfica. De koploper van Portugal schakelde het PAOK Saloniki van coach Huub Stevens uit. Benfica zegevierde vorige week in Griekenland met 0-1, in eigen huis kwam daar vanavond een 3-0 zege bij. Hedwiges Maduro kreeg na rust nog wel een goede mogelijkheid om PAOK op 0-1 te zetten en daarmee het evenwicht over twee ontmoetingen te herstellen. De Nederlander schoot echter naast.

Nicolas Gaitan trof twintig minuten voor tijd wel doel. De Argentijn benutte een vrije trap op de rand van de 'zestien'. Konstantinos Katsouranis was de veroorzaker van de standaardsituatie en kreeg voor zijn actie rood. Met een man meer liep Benfica in het restant uit naar 3-0, Lima (strafschop) en Lazar Markovic namen de goals voor hun rekening.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen