'Vertrek McClaren kostte FC Twente een vermogen'

3 maart 2014, 21:40

Steve McClaren vertrok precies een jaar geleden bij FC Twente. Nadat de sportieve prestaties van de Tukkers zeer te wensen overhielden – de ploeg wist zes keer op rij niet te winnen – leverde McClaren volgens de clubleiding vrijwillig zijn contract in. Een jaar later blijkt dat Twente diep in de buidel heeft moeten tasten om het vertrek van de Engelsman te forceren. Dit meldt Voetbal International.

Eind februari gingen club en coach uit elkaar en de club stelde na de breuk dat McClaren op eigen initiatief de deur van de Grolsch Veste achter zich dichttrok. Het financiële jaarverslag over het seizoen 2012/13 laat echter zien dat Twente de portemonnee flink heeft moeten trekken om het vertrek van McClaren te realiseren. De Engelse coach stond op het moment van vertrekken nog zestien maanden onder contract in Enschede.

In de jaarrekening zou een post ontslag- en reorganisatievergoeding van 2,5 miljoen euro zijn opgenomen. De Tukkers lieten ten tijde van het einde van de periode van McClaren bij Twente weten dat ze het 'op een normale manier' zouden afhandelen en dat de Engelsman daarom een geldbedrag tegemoet kon zien.

McClaren keerde in 2012 terug bij Twente, nadat hij tussen 2008 en 2010 veel indruk had gemaakt in Enschede, door onder meer de landstitel te pakken. De 52-jarige manager is nu werkzaam bij Derby County, dat uitkomt in de Engelse Championship.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen